Herman
3 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Kajak-kenu-Eb: Vajda Attila már döntős ezer méteren

2013.06.14. 10:07

Pénteken kora reggel, kissé hűvös, szeles időben az 1000 méteres, illetve a női K-4 500 méteres előcsatározásokkal megkezdődtek a küzdelmek a portugáliai Montemor-o-Velhóban, a kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A magyarok közül elsőként Peking olimpiai bajnoka, a vb-címvédő Vajda Attila tette vízre a hajóját, és a papírformának megfelelően kiharcolta a döntőbe jutást a kenu egyesek első 1000 méteres előfutamából. Az első három között kellett célba érkeznie, és ő a cseh Martin Fuksa és a címvédő, londoni aranyérmes német Sebastian Brendel mögött éppen harmadik lett.

Az már a nevezések zárásakor eldőlt, hogy ezer méteren női K-1-ben és K-2-ben, illetve férfi C-4-ben csak döntőt rendeznek, így Medveczky Erika, a Szilvásy Nóra, Szabó Petra páros és a Varga Dávid, Viola Viktor, Kiss Tamás, Sarudi Pál alkotta négyes nem érdekelt a nyitónap délelőttjén.

A folytatásban még Dombvári Bence (K-1), a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenu- és az olimpiai címvédő Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakkettes, valamint a Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa összeállítású 500 méteres női kajaknégyes küzd magyar részről.

Minden számban az első három helyezett kerül a szombat délelőtti döntőbe.