Újra összeül a Janics-Kovács kajakpáros

2015.02.20. 11:22

Kovács Katalin 2013-ban szerzett vb-ezüstje után jelentette be, hogy gyereket vár, tavaly nem is versenyzett.

Ha nem bíznék abban, hogy sikerül visszakerülni a válogatottba, bele sem vágtam volna a visszatérésbe” - mondta a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin.

Október eleje óta újra edzésben van június eleji szülése után. Nem tiszta erőből kezdte, hanem kihagyta a futást és a súlyzózást.

Gyengébben indítottam, de decembertől élesben folytatom. Jó erőben érzem magam, de az állóképességem még nyilván javulni fog. Amikorra kell, jó formában leszek” - jelentette ki a 39 éves kajakos, aki 31-szeres világbajnok, amivel rekorder.

Nem dugja a fejét a homokba, látja, hogy a fiatalok egyre erősebbek, de ettől szerinte csak még érdekesebbek lesznek a tavaszi versenyek.

Nem gyötröm azzal magam, mi lesz, ha esetleg valami rosszul sül el. Felesleges lenne. Rio, a következő olimpia helyszíne van előttem, semmi más, és addig mindent szeretnék megtenni a hátralévő másfél évben.”

Honvédos klubtársai közül Szabó Gabriella és Csipes Tamara tavaly világbajnok volt párosban, ezért az ő egységük pillanatnyilag megbonthatatlannak tűnik. Kárász Anna pedig Vad Ninettával versenyzett sikeresen, ők sem szívesen szakadnának el egymástól.

Amióta kijöttem a szülőszobából, azóta azzal a kérdéssel bombáznak, kivel fogok majd párosban versenyezni. A válasz most már nyilvánvaló: Janics Natasával. Ezt persze könnyű kimondani, hogy ehhez a feltételek teljesüljenek, azt még nem látom teljesen tisztán. Sokat beszélünk egymással, bízunk egymásban” - magyarázta.

Kovács arra utalt, hogy Janics jelenleg Mexikóban él, és majd valamikor áprilisban tér haza, onnan kezdődhet újra közös pályafutásuk. Janics és Kovács 2004-től versenyzett együtt, akkor és négy év múlva is olimpiát nyertek, 2012-ben második helyen értek célba. 

A világbajnokságot augusztusban Milánóban rendezik, ott már olimpiai helyeket is lehet szerezni a legjobbaknak.