Kitart kokainozó társa mellett az olimpiai bajnok Szabó Gabriella

2015.05.03. 12:10

A hétvégén zajló kajak-kenu Európa-bajnokságról közvetítő Duna TV stúdiójában Szabó Gabriella kijelentette, klubja, a Honvéd utasítására Csipes Tamarával folytatja a felkészülést. Igaz, az edzéseiket eddig sem ugyanaz edző irányította, hiszen Csipesnek az édesapja, míg Szabónak Tóth László a felkészítője.

Tavaly együtt nyertek az olimpiai távon vagyis az ötszázon világbajnokságot, idén a kvalifikációs vb-n szeretnék megvédeni az első helyüket.

Szabó olimpiai bajnok a négyessel, 2012-ben ebből szorult Csipes Tamara, pedig egy évvel korábban még benne volt. Hogy az az éve gyengébben sikerült, súlygondjai is közrejátszhattak.

A hazai válogatókon lesz konkurenciája az egységüknek, hiszen Janics Natasa és Kovács Katalin visszatérnek, Kárász Anna valamint Vad Ninetta is nagyon erős és gyors.

Csipes nem a dopping-, hanem a drogteszten bukott meg, ezért az augusztusi világbajnokságon akár szerepelhet is, ha kivívja a részvételt. Mivel nem verseny-, hanem csak egyszerű rutinellenőrzés volt, ezért automatikusan nem kell eltiltani.

Más kérdés, a hazai szövetség kizárta őt a válogatott keretből, és azt egyelőre nem tudni, felfüggesztése meddig tart.