Eszter, Eliza
16 °C
29 °C

A legjobbak védettséget kaptak a vb-válogatón

2015.06.22. 20:17

Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója K-2 1000 méteren új világbajnoki válogatót kezdeményez, ugyanakkor K-4 1000 méteren, K-1 200 méteren és C-1 1000 méteren már lezártnak tekinti a kvalifikációt, írta az MTI.

A szervezet hétfői közleménye szerint a legjobb egységek mostantól védettséget élveznek, az egyesben 200 méteren a válogatón, majd a bakui Európa Játékokon győztes Dudás Miklós, valamint 1000 méteren a kenus olimpiai bajnok, az azeri fővárosban harmadik Vajda Attila helye biztosnak tűnik a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Mellettük az 1000 méteren 2012 óta a nemzetközi mezőnyben nagy sikereket elért - Bakuban is győztes - Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel egység csapatba kerülését támogatja Csabai Edvin, ebben az esetben ugyanakkor nem volt könnyű a döntés, mivel a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Szalai Tamással 1000 méteren párosban kivívta az indulás jogát, és Bakuban is diadalmaskodtak.

Olimpiai versenyszámban - ahogyan a közlemény fogalmaz - a lehető legtöbb kvóta megszerzése érdekében nincs lehetőség a duplázásra, így a válogatón győztes egység nem indulhat el a világbajnokságon. Ezért a szakmai igazgató javasolni fogja a szakmai bizottságnak és az elnökségnek, hogy a második világbajnoki válogatón ismét legyen verseny férfi K-2 1000 méteren. A szám győztese pedig rajthoz állhat majd az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Milánóban. Mindemellett ugyanakkor Csabai Edvin javasolni fogja az elnökségnek Szalai Tamás keretbe kerülését is.

A keret végső összetételéről ezúttal is a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége fog dönteni.