Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Kérdés, hogy ki fog elöl ülni Janicsék hajójában

2015.11.12. 13:51

Új párostárssal, Bodonyi Dórával készül a következő szezonra Douchev-Janics Natasa, a győriek háromszoros olimpiai bajnok kajakosa.

Ceglédi Gábor, a 22 éves szolnoki Bodonyi edzője az MTI érdeklődésére elárulta: ők keresték meg a rutinos Janicsot, miután tanítványa Kárász Annával is megpróbált összeülni, de az a duó nem működött.

„Natasát régóta ismerem, még a szegedi időkből. Ő is itt készül Szolnokon, s felmerült bennem, hogy tegyünk egy próbát. Az első kísérlet nagyon jól sikerült, s ma már a második, éles edzésen is túlvagyunk" – mondta Ceglédi Gábor, aki három éve irányítja az idén U23-as világbajnoki címet, a felnőtteknél pedig vb-bronzot és világkupa-aranyérmet szerzett Bodonyi felkészülését.

A tréner hozzátette: tudják, hogy az olimpiai számban, K-2 500 méteren itthon a világbajnok Szabó Gabriella, Kozák Danuta kettőst kell majd legyőzniük, de nem ijednek meg a feladattól. Emellett Bodonyi K-1 500 méteren is szeretne dobogóra állni a hazai válogatókon, s ezzel esetleg bekerülni a riói olimpián induló négyesbe - mondta Ceglédi. A tervek szerint a két kajakos tavasszal közösen megy majd edzőtáborozni Horvátországba, s ott sok lehetőségük lesz a gyakorlásra.

Douchev-Janics Natasa korábban Kovács Katalinnal ért el világraszóló sikereket, majd idén Homonnai Lucával szerzett vb-ezüstöt 200 méteren. A Bodonyi Dórával alakuló párosukról azt mondta: nagyon jók az első tapasztalatok, s bízik az eredményes folytatásban.

„Nyitott voltam egy új párosra, így jókor jött a megkeresés. Szerencsénk van, mert passzolunk egymáshoz, bár az egyelőre még nyitott kérdés, hogy ki ül majd elöl a hajóban" – nyilatkozott az MTI-nek Douchev-Janics, aki hozzátette: az edzéseiket közösen irányítja majd a férje, Andrian Douchev, valamint Ceglédi Gábor.

A 33 éves Douchev-Janics ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az 500 méter páros mellett ő a 200 méter egyesre is koncentrál, az utóbbi ugyancsak olimpiai szám.