Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyéves eltiltást kapott, elvették vb- és Eb-ezüstjét a doppinggal bukó kajakos Horváth Bencétől

D  AS20170716060
2018.04.26. 00:43

A kajakozó Horváth Bencét doppingvétség miatt négy évre eltiltották, és megfosztották világ- és Európa-bajnoki ezüstérmétől is,

jelentette szerda este a magyar szövetség (MKKSZ) egy közleményben. A 25 éves Horváth 2017. június 12-én, egy versenyen kívüli ellenőrzésen adott pozitív doppingmintát, ekkor szervezetében eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak, írja az MTI. Ez az információ csak náluk szerepel, sem a MACS, sem az MKKSZ nem említi az EPO-t.

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) a tesztelés napjától, visszamenőleges hatállyal tiltotta el négy évre, emellett az érmeitől is megfosztották.

Horváth a tárgyalás során nem ismerte el a tiltott szer használatát, de magyarázatot sem tudott adni arra, hogyan kerülhetett EPO a szervezetébe.

A 2016-os riói olimpiáról egyébként atipikus mintája miatt maradt le Horváth, a szövetség hívta vissza egy elég hosszúra nyúlt, többszereplős doppingbotrány végén.

Horváth mindkét most elvett ezüstérmét 2017-ben, 200-on szerezte, a racicei világbajnokságon, majd a plovdivi Eb-n lett második.