Megbukott a doppingteszten a 11-szeres világbajnok női kenus

2019.08.19. 16:13

Pozitív lett a kanadai Laurence Vincent-Lapointe női kenus doppingtesztje, így ideiglenesen felfüggesztették a versenyzési jogát - közölte a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség hétfőn.

A kanadai sportoló felfüggesztése ideiglenes, de míg le nem zárul az eljárás, érvényes az eltiltás, így a kenus nem is vehet részt a héten, Szegeden zajló kajak-kenu világbajnokságon.

A kanadaiak 11-szeres világbajnok kenusa egyelőre nem tudni, hogy milyen anyaggal bukott meg, de az biztos, hogy nem áll rajthoz testvérével az olimpiai számban, C2 500 méteren, amelyen hatalmas csata volt kilátásban közöttük és a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kettős között.

Nagyon csalódottak vagyunk, higy ez történt az év legnagyobb eseményének előestéjén

- mondta az esetről Simon Toulson, a szövetség főtitkára, aki a sportoló jogainak tiszteletben tartása miatt bővebb kommentárt nem fűzött az esethez.

Laurence Vincent-Lapointe a női kenu sport kiemelkedő alakja: C1 200 méteren hatszoros világbajnok (tehát egyéniben), C2 500 méteren négyszeres (itt párosban), tavaly pedig az C1 5000 méteres számot is megnyerte egyéniben.  • Tippek
  • Lakáshitel