Mocsai: Szerényen tesszük a dolgunkat

2003.12.08. 18:41
"Most jön a neheze" - nyilatkozta a női kézilabda világbajnokság csoportmeccsei után az Indexnek Mocsai Lajos szövetségi kapitány. A mieink a keddi középdöntőben a románok ellen folytathatják a harcot az olimpiai kvótát érő első öt hely valamelyikéért.
A dánok elleni utolsó, tíz góllal megnyert csoportmeccsünk után boldogan mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány, hogy nem kis bravúrt hajtott végre csapata az első hely megszerzésével. Kétségtelen, a miénk volt a legkiegyensúlyozottabb csoport, az olimpiai bajnok, és átalakulóban lévő dán csapat a kötelező győzelmein kívül a németek elleni döntetlenre lehet büszke, minden más miatt szégyenkeznie kell. (A dán szakvezető is elismerte, hogy a legnehezebb csoportot nyerte meg a magyar társulat.)

Először húsz kapott gól alatt

Mocsai a siker után a védekezés fontosságát hangsúlyozta. "A korábban nem alaptalanul bírált védekezésünk a dánok ellen végre jól működött, általában jól alkalmaztuk a nyitott felállást, és ez a sikerhez lényegesen hozzájárult. 19 gólt kaptunk, és az eddigi legkevesebb 25 volt. Voltak kritikus pillanatok, de azokat is megoldottuk, így lett magabiztos a sikerünk."

Mocsai nem titkolta, hogy ugyan eddig is komoly téttel bíró meccseket játszott csapata, a neheze most következik, Románia, Norvégia és Ukrajna ellen. "A Kína elleni találkozó után azt mondtam, szerényen tesszük a dolgunkat, most sem mondhatok mást. Megyünk előre a célunkért" - értékelt.

Három verseny, három érem

"Nem lennék elégedett, ha az ötödik helyen végzünk, és kiharcoljuk az olimpiai szereplést. Maximalista vagyok, mindig győzni akarok" - nyomatékosította. Segítője, Marczinka Zoltán csatlakozott hozzá: "a következő három világversenyen - vb, olimpia, és a magyarországi Eb - három érmet szeretnék nyerni a lányokkal, akkor lennék elégedett."

Mocsai kitért Pálinger Katalin világklasszis kapusteljesítményére is. "Rendkívül tudatos elemző munkát végzett a meccs előtt, és nekem boldogan újságolta, hogy bármilyen nagy tét is nyomja a vállát, frissnek és nyugodtnak érzi magát. Fejben fogja meg a labdákat, és ez elképesztően nagy erény. Neki az ad erőt, ha erőt képes adni a csapatnak" - magyarázta.

A kapitány végül a közönség határtalan buzdítását emelte ki. "Nagyon köszönöm azoknak, akik eljöttek, és segítettek nekünk, mert így olyan érzésünk lehetett, hogy hazai pályán játszunk."