Magyarország - Dél-Korea 40-38

2003.12.13. 17:35
A világbajnoki döntőbe jutásért játszik a magyar női kézilabda válogatott Zárgábban. Hajrá csajok!
Gyakorlatilag hazai pályán, legalább ezerötszáz magyar szurkoló előtt kezdte Zágrábban világbajnoki elődöntőjét a magyar válogatott.

A dél-koreaiak elsősorban kemény, időnként agresszív myitott védekezésüknek köszönhetik eddigi sikereiket. Különösen veszélyesek továbbá villámgyors indításaik, amelyek kivédekezésével időnként amúgy is gondjai vannak a magyar csapatnak.

A koreai zóna átjátszása után, Kirsner szerzett vezetést, majd Choi átlövésből egyenlített. A következő támadás közben Lovász elvesztette a labdát, Lee viszont a túloldalon bevágta.

Szerencsére egy ügyes labdaszerzés utáni indításból Radulovics egyenlített. Egy-egy elrontott táémadás után a koreaiak is leindítottak, de Pállinger védte a ziccert. Az ellentámadásból a gólkirálynő-jelölt Radulovics ismét betalált, de Lee nagyon gyorsan kiegyenlített.

Valamelyik Lee betörésből Dél-Koreának szerzett vezetést, majd Lovász a szélről gyönyörű gólt dobott a hosszú felsőbe. A koreaiak azonban szép kombináció után ismét vezetést szereztek, majd indításból két góllal elhúztak.

Ezután Kulcsár kapott remek bejátszást, amit először ugyan kiejtett a kezéből, de aztán sikerült beütnie a labdát a hálóba. Gyors gól mindkét oldalon: a magyar találatot Ferlin szerezte, az ellentámadás végén pedig hiába védett Pálinger, ismét labdát veszítettünk, és a következő támadásnál már nem hibáztak a távol-keletiek.

Kulcsár nagy gólt lőtt beállóból, így legalább az egygólos hátrányt tartjuk. Az egyik koreai ugyan ellépte a következő támadásban, de Farkas Ági gyorsan eladta a labdát, és a gyors kontrát persze bevágták. Kulcsár egyéni akcióból szép gólt lőtt, már megint betaláltak.

Nem nagyon marad ki helyzet.

Ferling csökkentette ismét egygólosra a hátrányt, de persze az ellentámadásból megint gólt kaptunk. Ezúttal a Pálinger helyére beállt Sirina felett ejtették be. Ferling újabb gólja a koreaiknál is kapuscserét kényszerített ki (az kezdő kapus szószerint nem fogott semmit), akit Kirsner avat fel. Az ellentámadásból azonban megint vezetést szereznek a koreaiak.

Mocsai időt kér - hátul vannak a gondok.

Az időkérés után egy belemenéssel és egy elrontott zicerrel kezdtünk, de aztán Kirsner - váratlanul messziről eleresztve - mégis betalált. A következő támadásnál Sirina végre nagyot védett, de nem tudtuk értékesíteni a lehetőséget.

Ferlinget kiállították, hétméteresből pedig Lee ismét kétgólos vezetést szerzett a koreaiaknak.

Újabb hetest kaptak, ezúttal belülvédekezésért, amit Lee ismét bevágott. Hárommal égünk, ráadásul Kulcsár ziccert rontott. Szerencsére Sirina nagyot védett, majd Kulcsár javította elöző hibáját. Sőt! Remek labdaszerzés után Lovász nagyon szemtelen ejtéssel szerzett gólt.

Farkas Ági rettenetes passza után megint leindítottak, de Sirina megint nagyot védett. Az ellentámadás végén kiállítanak egy koreait és még hetest is kaptunk, amit Radulovics belőtt. Leen messziről azonban megint gólt lőtt.

A bírók közben megőrültek.

Most a koreaiak kértek időt, ami után szerencsés gólt szereztek. Farkas büntetőt harcolt ki az ellentámadásnál, de Radulovics sajnos a kapusba lőtte. Sirina viszont nagyot védett néhány másodperccel később, Kulcsárt viszont - jogosan - kiállították.

Wu a sarokból (kiszorított helyzetből) szerzett gólt, a túloldalon pedig Görbicz, majd Farkas Ági lőtt nagy gólt. Gyorsan válaszoltak, aztán Radulovics lőtt fölé. Radulovics sajnos nincs formában. Sirina annál inkább - hatalmas védése után, Görbicz lőtt szép gólt.

Oh vágta be, majd ismét Görbicz. Kihagyták az ellentámadást, Kulcsár góljába belefújtak, aztán Görvicz találatába, de szerencsére ezúttal hétméterest kaptunk, és egy koreait is kiállítottak. Radulovics bevágta - egyenlő!

Lovász gyönyörű ejtése után vezetünk!

Sirina belejött: megint szépen védett, aztán Farkas Ági elég béne lövése szerencsére becsorgott.

Tíz másodperccel a szünet előtt Irina Sirina újabb ziccert fogott, és még volt annyi idő, hogy Lovász bevágja! Félidőben hárommal vezetünk.

Rettenetesen kezdődik a második félidő. Csoj és Lee góljaival egy percen beül fejöttek egy gólra, ráadásul Kirsnert kiállították. Lovász egy gyönyörű bejátszás után szerencsére emberhátrányban is betalált, de újabb gólt kaptunk hetesből.

Az előző gólt koppintotta Lovász, aztán Sirina védett nagyot, Farkas Ági viszont kapufát lőtt messziről. Leindítottak, újabb gólt lőttek, majd Sirina bravúrja kellett, hogy ne egyenlítsenek ki. Kiállítanak egy koreait is, de közben nekik adnak szabaddobást.

Most mi vagyunk emberelőnyben, de ők egyenlítenek. Kulcsár újabb szép gólt lőtt, de közben Oh kapus - véletlenül - a fejére lépett. Görbicz és Lovász letámadta a kapust, de szerencsére nem lett botrány.

Most Tóth Timeát állították ki, de Sirina kivédte a szemület. Lovászt még szabálytalanul megállították, de aztán Radulovics bevágta. Aztán Sirina védett megint nagyot - a koreaiak időt kérnek.

Sirina újabb ziccert fogott, így most már 50 százalékkal védett. Siti azonban eladta a labdát, Csoj pedig elég szép emeléssel lőtt gólt. Kulcsárt leteperték ziccerben, Radulovics pedig bevágta a jogos hetest. Aztán elnézünk egy bejátszást - bevágták.

A koreaiak folyamatosan váltogatják a védekezésüket, most éppen 5+1-et próbálnak. Így se tudják tartani Kulcsárt, aki beállóból bevágja. Sirina újabb bravúrja után Tóth Timea is gól lőtt, de Oh nem adta fel és azonnal válaszolt.

Kulcsár ellépte - Sirina kivédte. A váratlanul sokat játszó Farkas Ági újabb gólja után megint hárommal vezetünk.

Sirina megint védett kettőt, de aztán Oh csak betalált. Az ellentámadás Farkas a balszélről gyönyörű emelésből lőtt gólt. Nem sokkal később azonban hetest kapnak és Ferlinget kiállítják. Jön Pálinger (pá-lin-ger, pá-lin-ger) és kivédi! Aztán Radulovics lendületből, a világ végéről lőtt a léc alá, de az ellentámadásból gól lőttek.

Kirsnert is kiállították, majd nem sokkal később Farkast (mindkettőjüket jogosan). Persze hetes is - most belövik, aztán egyet a szélről is. Lovász szép góljára ezúttal Jong válaszolt.

Aztán Görbicz ahogy szokta: alulról, csuklóból - gyönyörű gól! Eladott labda mindkét oldalon, majd Kirsner bevágta a szélről.

Lee beejtett egyet. a túloldalon sajnos Lovász hasonló helyzetben kihagyta. Hoh viszont kegyetlenül nagy gólt lőtt. Aztán mégegyet - kiegyenlítettek.

Radulovics szerencsére bevágja! Aztán jó védekezés után Farkas teljesen váratlan ütemben a rövid felsőbe vágta! Eladják a labdát és indíthatunk - Kirsner bavágja!

Mjung is belövi, az ellentámadás végén pedig elveszik a labdát. Hosszan adogatak a koreaiak, majd Sirina védett.

40 másodperccel a vége előtt 2 góllal vezetünk! Mocsai időt kér.

27 másodperccel a vége előtt a koreaiak támadhatnak, Görbocz nagyon szabálytalanul akadályoza meg a gólt - kiállítják. Lőnek egy gólt, aztán szabálytalankodnak. 5 másodperccel a vége előtt emberhátrányban jöhetünk, kijöbbek persze egy-egy emberre. Kirsner kapja elöl a labdát, és belövi!!!

Holnap világbajnoki döntőt játszik a magyar válogatot!

Magyarország:
1 Sirina Irina
2 Ferling Bernadett
3 Bohus Beáta
4 Mehlmann Ibolya
6 Kirsner Erika
8 Szrnka Hortenzia
9 Radulovics Bojana
10 Pigniczki Krisztina
11 Farkas Ágnes
13 Görbicz Anita
15 Siti Eszter
17 Tóth Tímea
18 Lovász Zsuzsa
19 Kulcsár Anita
cserekapusok:
16 Pálinger Katalin (kapus)
12 Sugár Tímea (kapus)

<