Elégedett az EHF az Eb előkészületeivel

2004.10.27. 18:20
Az öt Európa-bajnoki helyszín közül csak a zalaegerszegi csarnok szorul átalakításra, de a rajtra az is elkészül.
Másfél hónappal a hazai rendezésű női Európa-bajnokság előtt az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szemlebizottsága háromnapos látogatása végén elégedetten nyilatkozott a látottakról.

Józsi szerint nem lesz gond

A tizenkét fős küldöttség hétfőn Zalaegerszegen, kedden Békéscsabán, szerdán pedig Budapesten tartott "terepszemlét", miután a győri és debreceni munkálatokat már korábban ellenőrizte.

"Mindent rendben találtak, egyedül a zalaegerszegi helyszín szorul még átalakításra, hiszen egy huszonkét éves épülettel nehéz eleget tenni a mai elvárásoknak" - mondta az MTI érdeklődésére Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.

Hozzátette: ennek ellenére semmi ok az aggodalomra, hiszen Józsi György - korábbi kiváló labdarúgó -, a zalaiak pályázatának képviselője mindenkit biztosított arról, hogy november 25-re ez a csarnok is elkészül.

Szili Katalin az esemény fővédnöke

A december 9. és 19. között esedékes kontinensviadal csoportmérkőzéseit Győrben, Zalaegerszegen, Debrecenben és Békéscsabán, a középdöntőket pedig Debrecenben és Győrben bonyolítják le, míg az elődöntőkre és a fináléra a fővárosi Papp László Sportarénában kerül sor.

A látogatás végén Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke - egyben az Európa-bajnokság fővédnöke - a Parlamentben fogadta az EHF bizottságának tagjait, valamint a torna szponzorait, s támogatásáról biztosította az egybegyűlteket. Sinka László búcsúzóul az Eb hivatalos labdájának egy kicsinyített másával lepte meg a politikust.