Férfikézi BL: továbbjutott a Veszprém és a Szeged is

2004.10.30. 20:32
A Fotex Veszprém a norvég Sandefjord otthonában, a Pick-Szeged hazai pályán a Szkopje ellen tudott nyerni a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, így függetlenül a későbbi eredményektől már a sorozat legjobb tizenhat csapata közé jutottak.
A világhírű Barcelonát legyőző Pick-Szeged számára a Szkopje ellen egyértelmű volt a képlet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában: győzni kell a korábban a Tisza-partiakat felkészítő Djukics edző csapata ellen és Mezeiék továbbjutnak a legjobb tizenhat közé. A mérkőzés huszonöt perces késéssel kezdődött a világítás meghibásodása miatt. A közjáték érezhetően kihatott a két csapat támadásvezetésére, sok volt a hiba, s a találkozó elején alig esett gól.

Előbb nyugodott meg aztán a Szeged, és fokozatosan elhúzott, ötperces szakaszokban egy-egy találattal jobb volt riválisánál. Egyszer kettős emberhátrányt is sikerült kivédekezni. A folytatásban biztosan őrizték előnyüket a remekül védekező Tisza-partiak, akik így megérdemelten nyertek és jutottak a tizenhat közé.

A bajnok Fotex Veszprémre is hasonló feladat várt, de idegenben, a norvég Sandefjord vendégeként. Pásztorék hat góllal múlták felül ellenfelüket, a magyar csapat legjobbja a 12 gólos Perez volt. A Veszprém főleg a második félidőben nyújtott teljesítményével aratott biztos győzelmet.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 4. forduló
A-csoport:
Pick Szeged-Vardar Szkopje (macedón) 25-18 (13-8)
A csoport másik mérkőzésén: FC Barcelona-Constanta (román) 32-25
A csoport állása: 1. Pick Szeged 7 pont, 2. FC Barcelona 4, 3. Szkopje 3, 4. Constanta 2
A Szeged a következő fordulóban Constantában lép pályára.
G-csoport:
Sandefjord (norvég) - Fotex KC Veszprém 25-31 (11-14)
Kaunas (litván)-TBV Lemgo (német) 22-33 (9-19)
A csoport állása: 1. Fotex 8 pont, 2. Lemgo 6, 3. Sandefjord 1 (100-121), 4. Granitas Kaunas (litván) 1 (101-134)
A Fotex jövő szombaton a Kaunast fogadja.