A korábbi győztest kapta a Veszprém a kézilabda BL-ben

2005.12.13. 12:26
A nyolcaddöntőben a dán Aarhust magabiztosan búcsúztató MKB Veszprém a francia Montpellier-vel találkozik a legjobb négy közé jutásért a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Ismét szerencséje volt a sorsolással az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának a Bajnokok Ligájában. A negyeddöntőben francia Montpellier-vel találkozik Zdravko Zovko együttese.

Most elkerülték a legerősebbeket

Az első mérkőzést 2006. február 25-én vagy 26-án Montpellier-ben, a március 4-i vagy 5-i visszavágót pedig a magyar bajnok otthonában rendezik.

A Veszprém egyedüli a nyolcas mezőnyben, amely csoportmásodikként vette sikerrel a nyolcaddöntőt. A magyar bajnok a csoportjában a második helyen végzett a Ciudad Real mögött, azonos pontszámmal. A legjobb tizenhat között a dán Aarhust verte ki, kettős győzelmmel.

Zovko: 50-50 százalék esély

"A Celjét vagy a Montpellier-t szerettük volna kapni, és szerencsénk volt. A francia együttest jól ismerjük, ennek tudatában állíthatom, hogy egyfoma játékerőt képvisel a két gárda. Nekünk is és nekik is 50-50 százalék az esély a továbbjutásra. A párharcot három héttel az Európa-bajnokság után rendezik, kérdés, hogy milyen formában lesznek akkor a válogatott játékosok. Összegezve, jónak tartom a sorsolást" - mondta az MTI-nek Zovko.

A Montpellier a nyolc közé jutásért a szlovén Gorenje Velenjét verte ki, összesítésben egy góllal. A csoportmeccsek során az A jelű négyes első helyén végzett a francia együttes, a német Magdeburgot, az orosz Csehovszki Medvegyit és az osztrák Bregenzet megelőzve.

A Pick már kiverte egyszer

A Montpellier-vel a magyar csapatok közül a legutóbb a Pick Szeged találkozott, és Mezeiék akkor nagy meglepetésre legyőzték a sorozat 2003-as győztesét. A francia klub az előző kiírásban elődöntőt játszott, a későbbi ezüstérmes Ciudad Real ütötte el a döntőtől.

A Veszprém Bajnokok Ligájában a '98/'99-es kiírásban találkozott a Montpellier-vel, akkor a csoportkörben Veszprémben tudott győzni a magyar együttes, idegenben viszont kikapott, összesítésben jobbak volt Perezék, és a franciák végül kiestek.

BL, negyeddöntő
Montpellier (francia)-MKB Veszprém
Ciudad Real (spanyol)-Celje (szlovén)
Portland San Antonio (spanyol)-Barcelona (spanyol)
Kiel (német) - Flensburg-Handewitt (német)