Női kézilabda Magyar Kupa: sima győri címvédés

2006.04.02. 10:32
A Győri Graboplast ETO KC nyerte a Suzuki Benkő női kézilabda Magyar Kupát, miután a gödöllői döntőben simán legyőzte a Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapatát.
A címvédő és a története első MK-fináléját vívó Cornexi csatája a Győr sikerét ígérte. A székesfehérváriak csak 3-3-ig bírták az ETO diktálta tempót, utána viszont egyértelműen az esélyesebb rivális akarata érvényesült. Fokozatosan nőtt a különbség, noha Sugár több alkalommal is bravúrral védett.

Időkérés után feljavult a következő idényben biztos KEK-induló Cornexi játéka, ám ez is csak arra volt elegendő, hogy állandósuljon a különbség. Amint ritmust váltott a Győr, 17-9-re elhúzott, ráadásul emberhátránya után is maradt a jelentős előnyből.

A második félidő elején felváltva estek a gólok, de amint a gyors Dokic beállt, az volt a kérdés, lesz-e kétszámjegyű különbség. A 43. percben ez is valóra vált (25-15) a győri szurkolók örömére. A Cornexi képtelen volt a remek napot kifogó kapusok eszén túljárni.

A hátralévő szakaszban már könnyelműen játszott az ETO, és amikor sorozatban három gólt kapott (28-21-nél, 8 és fél perccel a vég előtt), Róth Kálmán vezetőedző időt kért. Ugyan az előző idényben az EHF Kupában éppen a Győr ellen diadalmaskodó székesfehérváriak még közelebb férkőztek, az ETO sikere nem forgott veszélyben. A Győr története második MK-sikerét érte el.

Női Magyar Kupa, döntő
Győri Graboplast ETO - Cornexi-Alcoa-HSB Holding 28-23 (18-11)

gól: Görbicz 10/5, Bradeanu 7, Nagy 4, Dokic 3, Mörtel, Temes, Lazer, Vérten 1-1,
illetve Balogh 6/2, Pádár 5, Tápai Sz. 4/2, Kenyeres 3, Vijunaite, Korgyuk 2-2, Szabó 1