Alfréd
-3 °C
3 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

A magyar női kézilabda-válogatott nyerte a Pannon kupát

2006.11.25. 22:53
A spanyolokhoz hasonlóan Horvátország legjobbjait is magabiztosan legyőzte a magyar női kézilabda-válogatott, amely ezzel megnyerte a Nyíregyházán és Fehérgyarmaton rendezett Pannon Kupát.

Szinte teljesen megteltek a lelátók Nyíregyházán a december 7-én rajtoló svédországi Európa-bajnokságra készülő magyar csapat utolsó előkészületi meccsére.

Jól kezdett Németh András együttese, korán kétgólos előnyt szerzett, ám az első percek után több pontatlanság is becsúszott a magyar támadásokba. A horvátok is sok hibával játszottak, Pálinger pedig remekül védett, így a különbség tíz perc elteltével háromra, a 22. percre pedig - elsősorban Mehlmann és Vérten találatainak, illetve Pálinger bravúrjainak köszönhetően - ötre nőtt. A biztos vezetés néhány perccel később, két kiállítás után kettőre olvadt, a jó magyar hajrá után négy gól volt Görbicz Anitáék előnye a szünetben.

A pihenőt követő percek a vendégeké voltak, pillanatok alatt két gólra megközelítették a magyarokat, akik megrázták magukat és négy gyors góllal hat találattal elhúztak riválisuktól. A folytatásban beállt az öt gól körüli különbség a csapatok között, a magyaroknál Mehlmann és Pálinger továbbra is kiválóan játszott, így nem forgott veszélyben a győzelem.

A 25-19-es sikert és ezáltal a tornagyőzelmet vastapssal jutalmazta a lelkes nézősereg.

Pannon Kupa

Magyarország-Horvátország 25-19 (12-8)
a magyar góldobók: Mehlmann 7, Vérten 4, Görbicz, Ferling 3-3, Borbás, Szamoránsky, Kovacsicz 2-2, Kirsner, Balogh 1-1
A torna végeredménye: 1. Magyarország 4 pont, 2. Spanyolország 2, 3. Horvátország 0