Kőkemény ellenfeleket kapott a Szeged

2008.07.04. 20:10
A bajnoki címvédő MKB Veszprém kedvező csoportba került a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ám a Szeged komoly ellenfeleket kapott a péntek esti sorsoláson. A dunaújvárosi nők is járhattak volna jobban.

Az EHF péntek késő délután kisorsolta a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája csoportjait. A Svédországban megtartott ceremónia során a magyar résztvevők – a nőknél a Dunaferr NK (a Győr kiemeltként csak a következő körben csatlakozik a küzdelmekhez), a férfiaknál a bajnok MKB Veszprém és az ezüstérmes Pick Szeged – közül a Veszprém kedvező, a Dunaferr közepes, a Szeged kőkemény csoportba került.

A nőknél a második körben érdekelt Dunaferr csapata az 1. csoportba került a dán FCK Handbold, az ukrán Motor Zaporizzsja, valamint az első körből továbbjutó (szerb, görög, portugál vagy holland) csapat mellé. Az elitkörbe csak a csoportelső jut tovább, jó hír viszont, hogy az újvárosiak elsőként nyújthatnak be rendezési kérelmet, egyelőre nem tudjuk, él-e a lehetőséggel a bajnoki ezüstérmes.

A férfiaknál az MKB Veszprém mellé a második kalapból a német Flensburgot sorsolták, a másodikból az ukrán ZTR Zaporizzsj, végül az első selejtezőkör Cyprus College (ciprusi)–Haukar (izlandi) mérkőzésének győztese érkezett az F jelű kvartettebe. A KEK-címvédő veszprémieknek a csoportelsőség sem tűnik elérhetetlennek. Utazás szempontjából kétségtelenül lehetett volna kedvezőbb a sorsolásuk, de ez legyen a legnagyobb bajuk.

A Pick Szeged igen nehéz helyzetbe került, a H csoportban a magyar bajnoki ezüstérmes mellett a horvát Zagreb, a lengyel Plock és egy selejtezőből feljutó csapat kapott helyet, ami csak első hallásra hangzik jól, hiszen ebben a párharcban a német bajnokság negyedik helyezettje, a Rhein-Neckar Löwen (a Veszprém KEK-döntős ellenfele) játszik a luxemburgi Dudelange-zsal.

Mivel a németek továbbjutása szinte biztosra vehető, a Szegednek a végső győzelemre törő Zagreb mellett velük is meg kell küzdeniük a két továbbjutó hely egyikéért, arról nem is beszélve, hogy a lengyel bajnokot sem intézhetik el legyintéssel. Tavaly pont fordított volt a szereposztás a magyar férfi résztvevők között, akkor a Veszprém került a halálcsoportba, a Szeged kapott könnyebb ellenfeleket.