Sorsoltak a női kézilabda kupákban

2008.11.11. 11:37 Módosítva: 2008.11.11. 11:54

A DVSC-Aquaticum a román Otelul Galati csapatával találkozik a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjében. A keddi bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy a debreceniek otthon kezdenek. A román együttesben Borbély Zsanett és Jenöfi Katalin személyében két magyar szerepel.

Amennyiben a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligájában csoportharmadik lesz, átkerül a KEK-be, és a Bayer 04 Leverkusennel meccsel a nyolc közé kerülésért. Az első összecsapást Németországban rendezik. Női KEK, nyolcaddöntő: DVSC-Aquaticum - Otelul Galati (román) Bayer 04 Leverkusen (német) - BL A csoport, 3. helyezett. Az első mérkőzésekre február 7-én vagy 8-án, a visszavágókra pedig egy héttel később kerül sor.

A Budapest Bank-FTC az orosz Dinamo Volgograd, a Fehérép-Alcoa pedig a román Rulmentul Brasov csapatával találkozik a női kézilabda EHF Kupa nyolcaddöntőjében. A Volgogradban több, a világbajnok orosz válogatott bő keretéhez tartozó játékos szerepel. A brassói alakulatban - amelynek tagja Juhász Gabriella is - szintén válogatott klasszisok játszanak, többek között a volt győri Simona Gogirla.

Női EHF Kupa, nyolcaddöntő: Fehérép-Alcoa - Rulmentul Brasov (román) Dinamo Volgograd (orosz) - Budapest Bank-FTC. Az első mérkőzéseket február 7-én vagy 8-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. (MTI)