Szlovákiával selejteznek a vébére a női kézisek

2008.12.14. 16:25

A magyar női kézilabda-válogatott Szlovákiával vív világbajnoki selejtezőt jövő júniusban. A vasárnapi, szkopjei sorsoláson kiderült, hogy a friss Eb-nyolcadik idegenben kezd.

"Ugyan a szlovákok előselejtezősök voltak, és nem vettek részt az Eb-n, de az elmúlt időszakban egyre szebb eredményeket érnek el. Több szempontból is kedvező számunkra a sorsolás. Egyrészt nem kell messze utazni, másrészt otthon lesz a visszavágó. Ugyanakkor el kell mondani, hogy több szlovák játékos szerepel a magyar bajnokságban, és klubjaikban alapembernek számítanak. A cél természetesen nem lehet más, mint a vb-re kijutás." - mondta az MTI-nek Sinka László, a magyar szövetség főtitkára.

Az első mérkőzést június 6-án vagy 7-én, a visszavágót pedig 13-án vagy 14-én rendezik. A párharc győztese vehet részt a 2009. november 29. és december 13. közötti, Sanghaj mellett sorra kerülő vb-n.

A címvédő orosz, a házigazda kínai válogatott, valamint az Eb két finalistája, Norvégia és Spanyolország nemzeti együttese már biztos vb-résztvevő.

Az európai vb-selejtezős párharcok: Szlovákia-Magyarország Svédország-Montenegró Szerbia-Németország Horvátország-Franciaország Fehéroroszország-Románia Macedónia-Ausztria Portugália-Dánia Ukrajna-Hollandia