Péntekre hozták Marian Cozma temetését

2009.02.12. 19:33 Módosítva: 2015.05.21. 01:45
Harminc fős veszprémi küldöttség utazik péntek délelőtt Bukarestbe, hogy a játékosok, edzők végső búcsút vegyenek a román beállótól, Marian Cozmától. A 26 éves román kézilabdázót vasárnap késelték halálra, az eredeti terv szerint szombaton temették volna.

Péntek reggel különgéppel Bukarestbe utazik az MKB-Veszprém kézilabda csapata, hogy a játékosok búcsút vegyenek vasárnap hajnalban meggyilkolt társuktól, a 26 éves Marian Cozmától.

A szakmai stáb, vagyis Mocsai Lajos és Csoknyai István mellett a klub két elnöke, Magyarády Péter és Hunyadfalvy Ákos is ott lesz a 10 órakor kezdődő szertartáson, amit a Duna Tv magyar idő szerint kilenc órától egyenesben közvetít. A város polgármestere, Debreczenyi János és a közgyűlés elnöke, Lasztovicza Jenő is a kézisekkel tart.

A brutális támadás két sérültje, a horvát Ivan Pesics és a szerb Zsarko Sesum kivételével a teljes csapat ott lesz, utána hazatérnek, és délután Mocsai mester még edzést tart.

A vasárnapi, a spanyol León elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt még egyszer edz a csapat, és a játékosok úgy gondolják, innentől Cozmáért kell játszaniuk.