A játék és az eredmény is fontos a Pannon Kupán

2009.03.03. 19:52 Módosítva: 2009.03.03. 19:53
A női kézilabda-válogatott az Eb óta először lép pályára, Imre Vilmos szövetségi kapitány szerint a felkészülési torna tökéletes alkalom, hogy a szlovákok elleni vb-selejtezőig megtaláljuk a megfelelő játékosokat hiányposztjainkra. Szerdán Szlovénia, pénteken Svédország lesz a három újoncot is bevető magyar csapat ellenfele.

Szerdán kezdődik a női kézilabda-válogatottak Pannon Kupája, melyet Borsod megye három városában, Ózdon, Felsőzsolcán és Miskolcon rendeznek. A magyar válogatott mellett Szlovénia és Svédország lesz a két résztvevő, a mieink a nyitónapon a szlovénokkal, majd pénteken Miskolcon a svédekkel találkoznak.

A Pannon Kupa programja

Márc. 4., szerda, 18h, Ózd:  Magyarország-Szlovénia
Márc. 5., csütörtök, 18h, Felsőzsolca:
Szlovénia-Svédország
Márc. 6., péntek, 18h Miskolc:
Magyarország-Svédország
A magyar válogatott mérkőzéseit a Sport1 élőben közvetíti.

Imre Vilmos csapata júniusban Szlovákiával játszik világbajnoki selejtezőt, a szövetségi kapitány a 9. Pannon Kupán már a szlovákok ellen készülő keretét igyekszik összeállítani. Imre kijelentette, a torna legfontosabb feladata, hogy harcosabb, ütőképesebb csapatot kovácsoljon a magyar válogatottból, és szeretne kipróbálni néhány új játékost is.

Imre Vilmos: Keressük a megoldás a hiányposztokra

Erős csapattal megyünk a Pannon Kupára, mivel hazai pályán játszunk, nem engedhetjük meg, hogy az eredményt figyelmen kívül hagyva csak a játék csiszolásárára, és az új emberek beépítésére koncentráljunk - mondta Imre Vilmos az Indexnek nyilatkozva. - Különösen sokat várok az átlövőposztra behívott Mörtel Renátától, aki a Bajnokok Ligájában meggyőző játékot produkált, de az Eb-n gondot okozott a beálló és a jobbszélső poszt is, így itt is kipróbálunk néhány ígéretes tehetséget. A juniorválogatottban és a klubokban feltűnt fiatal játékosok számára mindig nyitva áll az első csapat kerete, a magyar utánpótlás szerencsére ellát minket tehetségekkel. Magam is kíváncsian várom az augusztusi junior Eb-t, hogy lássuk, a 82-es korosztályhoz hasonló erősségű csapatunk lesz-e a 90-es születésű játékosokból. A szlovákok elleni selejtezőig még van egy kis időnk, ezt szeretnénk hasznosan eltölteni, és közben szép győzelmekkel ajándékoznánk meg szurkolóinkat.

Az mksz.hu szerint a szlovénok és a svédek elleni keretbe három újonc került be, a DVSC irányítója, Bognár Barbara, a váci jobbszélső, Orbán Adrienn és a békéscsabai beálló, Cifra Anita. Sérülése miatt hiányozni fog az irányító Szucsánszki Zita és a beálló Szabó Valéria, a rengeteg tétmeccsen védő Pálinger Katalin pedig arra kérte a kapitányt, hogy ezúttal ne válogassa be.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Pastrovics Melinda (DVSC-Aquaticum), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC) Mezőnyjátékosok: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Fehérép-Alcoa), Tomori Zsuzsanna (Győr), Mörtel Renáta (Krim Ljubljana), Bognár Barbara (DVSC-Aquticum), Görbicz Anita (Győr), Herr Anita (Győr), Hornyák Ágnes (Győr), Sopronyi Anett (Tajtavill-Nyíradony), Orbán Adrienn (Vác), Kovacsicz Mónika (Viborg), Balogh Barbara (Budapest Bank-FTC-RightPhone), Szamoránsky Piroska (FTC), Cifra Anita (Sonepar-Békéscsaba) (Forrás: MTI)

A decemberi Európa-bajnokságon 8. helyen végzett magyar válogatott nem okozott ugyan csalódást, a roppant erős mezőnyben többször mutatta meg, hogy méltó ellenfele a legjobbaknak is, de néhány hiányossága látványosan kiütközött. A csapat Görbicz Anita-függőségén Szucsánszki nem tudott segíteni, és az átlövőink teljesítménye is hullámzó volt, ezekre a gondokra keresi a megoldást Imre Vilmos a Pannon Kupán.

imre vilmos

A kapitány elmondta, a keret nyitott, a szakmai stáb célja, hogy az ifjúsági- és B-válogatottból minél több játékost próbáljanak ki, akikből összeállhat a magyar női kézilabda erejéhez és múltjához méltóan szereplő válogatott. Ezúttal a Krim Ljubljana légiósa, a BL-ben kiválóan teljesítő Mörtel Renáta kapja meg az esélyt, hogy bejátssza magát a csapat kezdőjébe.