Szegedre egy fasiszta kell, aki rendet rak

2009.04.21. 19:52
A Pick Szeged el van klikkesedve, ezt meg kell szüntetni, jelentette ki egy keddi szurkolói ankéton Pistrui László. A férfi kézilabdacsapat tulajdonosa szerint Vladan Matics edzőt megették a játékosok reggelire.

Pistrui László, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának tulajdonosa kedden szurkolói ankéton beszélt a személyével és a csapatával kapcsolatos dolgokról, azután, hogy hétfőn Petar Nenadicsot azzal büntette, hogy eltiltotta még az edzések látogatásától is, írja a szegedindex.hu. Az ad hoc módon létrejött kora délutáni találkozón egyetlen játékos sem volt jelen, és a klubvezetésből sem képviseltette magát senki más.

"A csapat a közelmúltban csúnyán elvesztette a Magyar Kupa-döntőt, kiesett a KEK-ből, edzőkérdéssel küzd. Magas türelmi küszöböm volt idén, de most jött el az idő, hogy lépni tudunk. Voltak figyelmezetető jelek, de még bíztunk - mondta el Pistrui. - A Nenadicsról hozott döntésről annyit kell tudni, hogy bár nem ő az egyetlen, aki morális válságot okoz, magatartásával kiérdemelte a büntetését. Nenadics Szegedtől eddig csak kapott. Amikor megsérült, mi megvettük, megkértük, ha meggyógyul, akkor majd mindent tegyen meg. Fiatalos hevületű, elment egy rossz irányba. Ma ez a csapat el van klikkesedve. Ezt meg kell szüntetni. Ezért az edzés után megkértem, hagyja el az öltözőt" - magyarázta a tulajdonos.

Az Index szurkolói körökből származó információi szerint Petar Nenadics azzal húzta ki a gyufát, hogy a Veszprém elleni mérkőzés szünetében kiment dohányozni, és eközben találkozott Pistrui Lászlóval.

Pistrui a csapat jelenlegi munkamorálját úgy festette le, hogy az közelít a ritmikus sportgimnasztika szintjéhez, nincsenek ütközések, nincs küzdelem. "Nem lehet a Veszprém elleni döntőn összesen két kiállítást begyűjteni. Aki nem akar megfelelni a Szegednek, elmehet az egyesülettől. Itt fegyelemnek kell most már lennie. Aki ezt nem hajlandó elfogadni, akár meccs közben öltözhet, és vissza sem kell jönnie a klubhoz" - mondta.

A kérdésre, hogy marad-e a jelenlegi vezetés, Pistrui azt felelte: ő elmehet. "Év elején úgy éreztem, hogy ha idén sikkerrel a hátunk mögött zárjuk az évet, elmegyek. Most már a sikertelenséget látva nem feltétlen lesz így. De ha még viszont megnyerjük a bajnokságot, távozom" - fogalmazott.

A tulajdonos az edzőkérdésről világosan beszélt: év végéig biztosan Matics marad. Hogy utána ki jöhet, még nem világos. "Tény és való: Maticsot ezek a játékosok megették reggelire. Ide most egy fasiszta kell, aki rendet rak" - összegzett a szegedindex.hu tudósítása szerint Pistrui László.