Durva csoportban a női kézisek a vb-n

2009.07.15. 15:37
A második legkeményebb csoportba került a magyar női kézilabda-válogatott a decemberi kínai világbajnokságon. Legalább két bravúrra lesz szükség, hogy a nyolcig eljusson.

Már hónapokkal korábban kiderült, hogy a kiemelésnél a harmadik kalapba került a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokság előtti besoroláson, ami egyúttal azt is jelentette: két nehéz ellenfél vár Görbiczékre.

A szerda délutáni baseli sorsoláson kiderült, mindkét erősebb kalapból a legerősebb ellenfelet kapja a vb-nyolcadik csapat. Az olimpiai bajnok Norvégia nagyon kimagaslott a mezőnyből az elmúlt két évben, a románok négy között voltak a legutóbbi vb-n, a pekingi olimpián viszont sikerült őket legyőzni a nyolc között.

A csoport többi tagját – Japán, Chile, Tunézia – illik nagy különbséggel verni, de egy bravúrra minimum szükség lesz azért, hogy ne nulla ponttal menjünk a középdöntőbe. A középdöntőben a tizenkét továbbjutó két hatos csoportban folytatja.

A csoport mellett az ág sem tűnik könnyűnek, mert a spanyolokkal, a rendező Kínával és Koreával mindenképpen szembe kell nézni.

A magyar csapatnak Imre Vilmos lemondása után egyelőre nincs kapitánya, a legnagyobb esélye az olimpiai bronzérmes Mátéfi Eszternek van.

A vb-csoportok beosztása

A-csoport: Németország, Franciaország, Svédország, Dánia, Kongó, Brazília
B-csoport: Oroszország, Angola, Ausztria, Ukrajna, Thaiföld, Ausztrália
C-csoport: Norvégia, Románia, MAGYARORSZÁG, Japán, Tunézia, Chile
D-csoport: Spanyolország, Korea, Kína, Elefántcsontpart, Argentína, Kazahsztán