Tápai Szabina Franciaországban folytatja

2009.07.25. 09:38 Módosítva: 2009.07.25. 09:42
Dániából Franciaországba igazol a székesfehérvári Fehérép egykori átlövője, Tápai Szabina, aki ezúttal a francia bajnokság utolsó helyén végzett HB Feminin Arvor 29 együttesét választotta.

A 23 éves játékos egyéves dániai szerződés után váltott - írja ahandball.hu. Az Arvor 29 a 2008/2009-es szezonban úgy lett tizenegyedik, hogy a húsz mérkőzéséből tizenhatot elveszített, kettőt megnyert, kettőn pedig döntetlent ért el.

A klub vezetősége azonban komolyabb erősítéseket tervez a következő szezonra. Elsősorban azért döntöttek Szabina mellett, mert az átlövő három poszton (jobb- és balátlövőként, valamint irányítóként) is bevethető, kreatív, nagyszerűen lát a pályán, és nem csak a gólpasszokban, hanem a gólszerzésben is jeleskedik. Szabina július 25-én csatlakozik új együtteséhez, amely akkor kezdi meg az alapozást.

Tápai már áprilisban beszélt arról, hogy a dán Randerst komolyan érinti a gazdasági válság, ezért várhatóan nem tölti ki, még egyéves szerződését. Azt is előre jelezte, haza nem szeretne térni.