Megvédte kézibajnoki címét a Győri ETO

2010.05.08. 14:26
Megvédte bajnoki címét a Győri Audi ETO KC, miután a női kézilabda NB I. döntőjében másodszor is legyőzte a DVSC-korvex csapatát. Görbicz Anitáék a szombati mérkőzésen 26-25-re nyertek idegenben.

A hazaiak az első negyedórában vezettek, onnantól az ETO akarata érvényesült. A második félidő elején újra feljött a Debrecen, majd a játékrész felénél fordítottak a vendégek, és meg sem álltak a győzelemig. A Győr ezt megelőzően 1957-ben, 59-ben, valamint 2005-ben, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben volt bajnok.

A Győr múlt vasárnap simán, 35-21-re nyert, a Debrecen - akárcsak az első meccsen - jól kezdett, 3-1-re ellépett, a kemény hazai védekezést lassan megszokó ETO a 14. percben Görbicz büntetőjével vette át a vezetést (4-5). A vendégek fiatal irányítóját, Kovacsicsot gyorsan kétszer is kiállították.

A bírók amúgy sem voltak szívbajosak, sorra szórták ki a játékosokat, alig volt olyan szakasz, amikor mindkét gárda teljes létszámban lett volna a pályán. 7-7 után lépéselőnybe került a Győr, a hazaiak sok cserével próbáltak frissíteni, majd amikor ez sem vált be, a 23. percben, 8-11-nél időt kért a Debrecen vezetőedzője, Köstner Vilmos. Ugyan a szünet előtt sikerült egyenlíteni, a félidőt Vérten gólja zárta.

A második játékrész három debreceni találattal indult, és ezt a lélektani előnyt kihasználta a trónkövetelő. Felváltva potyogtak a gólok, ám a DVSC még emberhátrányban is őrizte vezetését. Kiss kapus büntetőt fogott, ám amikor Görbicz rövid ápolás után visszatért, egyenlített és fordított a Győr (45. p: 19-20). Amorimot sem tudták megállítani a debreceni védők.

A hajrá előtt, 21-24-nél időt kértek a hazaiak, azonban a lendületbe jött riválist már nem lehetett feltartóztatni. Igaz, a végjáték izgalmas volt, a Debrecen feljött 26-25-re, ám az utolsó percben már nem esett újabb gól. A története hetedik bajnoki elsőségét szerző Győr sem az alapszakaszban, sem pedig a rájátszásban nem kapott ki az idény során.


Női NB I, Arany Ászok rájátszás, döntő, 2. mérkőzés:
DVSC-Korvex - Győri Audi ETO KC 25-26 (12-14)
A párharcot 2-0-ás összesítéssel a Győr nyerte.