2 góllal kapott ki Szlovéniában vb-selejtezőn a kéziválogatott

2010.06.13. 20:17 Módosítva: 2010.06.13. 20:18
A magyar férfi kézilabda-válogatott vb-selejtezőn két góllal kikapott Szlovéniában. Mocsai Lajos csapata jól játszott, Fazekas Nándor és Iváncsik Gergő vezérletével a hajráig vezetett, az utolsó percekben jó eredményt brusztolt ki a veszprémi visszavágóra.

A rosszul sikerült Európa-bajnokság óta először játszott tétmeccset a magyar válogatott, ahol időközben Mocsai Lajos vette át a csapat szakmai irányítását. 200, igen hangos magyar szurkoló előtt Ljubljanában kezdődött a mérkőzés, a szlovénok nem akarták a Veszprém Arénával megegyező celjei csarnokba vinni a vb-selejtezőt.

Szlovénia-Magyarország 27-25 (12-12)

Magyar gólszerzők: Iváncsik G. 10/4, Pérez 4, Gál 3, Laluska 2, Eklemovics 2, Mocsai 2, Schuch 1
Hétméteresből: 3/3 ill 5/5
Kiállítások: 12 perc ill. 8 perc

A magyar válogatottból sérülés miatt hiányzott Nagy László és Császár Gábor, Nagy Kornélt és Törő Szabolcsot nem nevezte a szakmai stáb.

Jól kezdett a magyar válogatott, keményen védekezett, Fazekas Nándor pedig az első percektől szórta a bravúrokat. Iváncsik Gergő és az új csapatkapitány, Gál Gyula góljaival gyorsan előnybe is kerültünk, de 2 gólnál többel nem sikerült meglépni, mert Skof is jól védett a szlovén kapuban (21. perc: 7-9)

A magyar csapat sokkal jobban kézilabdázott, mint az Európa-bajnokságon, uralta a ljubljanai meccset. Fazekasnak alig lehetett gólt lőni, a hosszú idő után visszatérő Pérez Carlos is gólokat lőtt, Szlovénia csak a félidő legvégén, időntúli hetesből tudott egyenlíteni (12-12)

A második félidőben még szorosabb lett a meccs, felváltva vezettek a csapatok, Iváncsik jól lőtte a heteseket, Eklemovics jó passzokat osztott, és a védekezéssel sem volt komoly gond. Döntetlen környékén maradt az állás egészen a hajráig, az utolsó negyedóra kezdetén Szlovénia két góllal meglépett a fáradtabban mozgó magyaroktól.

Mocsai cserélt, próbálta pihentetni a kulcsembereit, hozták magukat a padról beszállók is, ezért nem tudott kettőnél többel vezetni a hazai csapat. Iváncsik 9. góljával nyolc perccel a lefújás előtt újra döntetlenre állt a meccs. Perez – akivel a válogatottban végigjátszatta a meccset Mocsai – rengeteget próbálkozott, de nem mindig sikerrel.

A hajrában mindkét csapat sokat hibázott, több tiszta ziccer maradt ki. Mocsai Lajos négy perccel a lefújás előtt, egygólos szlovén vezetésnél időt kért. Szlovénia már csak a győzelemért hajtott, biztos volt, hogy nem dől el semmi az első meccsen, de a magyarok támadásaiban már semmi erő nem volt. Mésfél perccel a vége előtt Fazekas harmadszor is kivédte Zvizej hetesét, de egy újabb elrontott akció után a szegedi szélső betalált, hárommal vezetett Szlovénia.

Zvizej kapott piros lapot Perez megütéséért (elvitte a hév, nem volt agresszív fault, a két játékos lepacsizott egymással), fél perccel a vége előtt Iváncsik Gergő kettőre hozta fel Magyarországot, az utolsó támadást kivédekeztük, 27-25 maradt a végeredmény.

A magyar válogatott jó meccsen, kifejezetten jól kézilabdázva 50 percig vezetett Szlovéniában kiváló játékvezetés mellett. A hajrára elfogyott a lendület, de a védekezés, Fazekas Nándor kiváló teljesítménye, és Iváncsik Gergő 10 gólja jó helyzetbe hozta a veszprémi visszavágó előtt a válogatottat.

Mocsai Lajos: "Majdnem sikerült maradéktalanul végrehajtani, amit elterveztünk. Sajnos a végjátékban nem egyenlő mércével mértek a játékvezetők, reálisan döntetlennek vagy egy-két gólos magyar győzelemnek kellett volna születnie. Voltak hibáink is, ziccereket rontottunk, ám arról nem mi tehetünk, hogy amikor átmegyünk a védelmen, akkor nem kapunk jogos hétmétereseket. Kedd déltől Veszprémben arra készülünk maximálisan, hogy egy hét múlva kiharcoljuk a továbbjutást."

Gál Gyula: "Nagyon jó mérkőzés volt, az utolsó negyedórában a bírók megfújták a hazai pályát, de ilyen éles szituációban ezen nem kell csodálkozni. Persze, bízom benne, hogy otthon, a fantasztikus veszprémi közönség előtt mi is hasonló bíráskodást kapunk. A ziccereket be kell lőni, és kevesebb labdát kell eladni."

Perez Carlos: "Nagyon jól éreztem magam, úgy vélem, nem ment rosszul a játék. A bírók nem voltak jók, de most a kétgólos hátrány tudatában kell otthon játszanunk. Ezt az egy hetet már kibírom, ha elvállaltam a fontos két meccset."