Utolsó pillanatban ütötték ki a BL-győztest

2011.02.12. 19:49
Az elmúlt két év BL-győztesét, a dán Viborgot drámai csatában verte a Ferencváros kézilabda KEK-ben. A dánok meggyengültek, de így is van négy olimpiai bajnokuk, ami a mieink sikerének értékét jelentősen növeli.

Az FTC hatalmas izgalmak közepette egy góllal legyőzte a vendég dán Viborgot a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjének szombati visszavágóján, így idegenben lőtt több góljának köszönhetően bejutott a legjobb nyolc közé.

A múlt heti első meccsen a dánok 34-33-ra nyertek, most pedig 33-32-es FTC-siker született úgy, hogy a félidőben még a vendégek vezettek három találattal.

A második félidőben néggyel is vezetett az ellenfél, de Zácsik, Szucsánszki valamint Tomori vezérletével erőt merített a fizikálisan erősebb ellenfél ellen a Fradi, és felzárkózott.

Az utolsó percben Abramovics ziccert fogott, Tomori pedig három másodperccel a vége előtt hetest harcolt ki. Mint később bevallotta, az utolsó tizenöt percben csak azért harcolt, hogy jóvá tegye korábbi hibáját, mert egálnál kihagyott egy büntetőt.

A heteshez Zácsik állt oda, mert már korábban Szucsánszki is kihagyott egyet. A Ljubljanából hazatérő átlövő a kapus lábához pattintotta, így védhetetlen volt.

Elek Gábor, a Fradi edzője elmondta, nemcsak a csapata, hanem ő is nagyon elfáradt. Nem is gondolta volna, hogy ilyen erő van a játékosaiban, mert négygólos hátrányban is újítani tudtak. A dánok ugyanis erősek és magasak voltak, és ha átlövésekkel nem mindig, betörésekkel meg lehetett zavarni őket.

Nem volt elégedett a játékvezetéssel, mert úgy gondolta, hogyaz orosz páros sokat tévedett a Fradi kárára.
Eredmény, nyolcaddöntő, visszavágó:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Viborg (dán) 33-32 (15-18)
továbbjutott: az FTC 66-66-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

A negyeddöntő sorsolását kedden tartják.