Női kézi KEK-döntő: 5 gól előny a Fradinál

2011.05.08. 17:02
A Ferencváros vasárnap 34-29-re legyőzte a spanyol Mar Alicantét a női kézilabda KEK-döntő Dabason rendezett első meccsén, jelentős előnyt szerzett a jövő vasárnapi visszavágóra.

A Fradi jól kezdett a KEK-finálé vasárnap délutáni első meccsén, bár a spanyolok szerezték az első gólt, Zácsik két átlövéséből és Szucsánszki betöréséből esett találatok megadták a meccs alaphangulatát.

Zácsik ezután azonnal külön őrzőt kapott, a zöld-fehérek támadójátékának hatékonysága ettől jelentősen visszaesett. Eközben a spanyolok legjobbja, Isabel Ortuno is belelendült, sorra a dobta a gólokat, pedig Pastrovics számos bravúrt is bemutatott, így 7-6-nál ismét a vendégek vezettek. Az Alicante egészen 11-10-ig tartotta a lépést, a félidőben öttel, 17-12-re ment a magyar csapat.

A második félidő magyar góllal kezdődött, de a spanyolok lassanként egyre közelebb lopóztak a Ferencvároshoz. A játékrész feléhez közeledve már csak két gól volt a különbség (24-22), így Elek Gábor vezetőedző időt kért és kapust cserélt. Ez megfelelően felrázta a ferencvárosiakat, ugyanis Trufán, Szucsánszki és Szamoránsky Piroska vezetésével 33-25-re elhúztak, igaz, többször a kapufa mentette meg a bekapott góltól a kapuban Pastrovicsot váltó Abramovicsot.

Az utolsó percekben aztán az egész meccsen tarthatatlan Ortuno háromszor egymás után betalált, így ötgólos különbségre fel tudott zárkózni a spanyol együttes.

A spanyolok nem adták magukat könnyen, de Szucsánszkiék magabiztosan nyerték meg a mérkőzést. A mezőny legeredményesebbje Isabel Ortuno lett 13 góllal, míg a magyaroknál Szucsánszki talált be legtöbbször, hétszer. Rajta kívül további négy ferencvárosi érte el legalább az öt gólt, a hazaiak csapatként voltak jobbak ellenfelüknél.

Az FTC története negyedik KEK-döntőjén 1978 után másodszor nyerheti meg a sorozatot, ha a spanyolországi meccsen sikerül megőriznie előnyét.

KEK-döntő, 1. mérkőzés

FTC Rail Cargo Hungaria - Mar Alicante (spanyol) 34-29 (17-12)
Dabas, 2400 néző, v.: Andrej Gouszko (fehérorosz), Sziarhej Repkin (fehérorosz)

gólszerzők: Szucsánszki 7, Kovacsicz, Szamoránsky P., Trufán 6-6, Zácsik 5, Szádvári 3, Szamoránsky A. 1, illetve I. Ortuno 13, De Sousa 4, Tobiasen 4, Jovovic 3, Garcia, Nunez 2-2, Craciun 1
hétméteres: 3/2, illetve 4/4
kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc