Pongrác
12 °C
23 °C

Új elnökségi tagok és alapszabály a kézilabda-szövetségnél

2011.10.22. 18:06

Új elnökségi tagokat választott szombaton a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), egyúttal a küldöttek elfogadták az új alapszabályt.

A Magyar Sport Házában tartott szombati közgyűlésen Vetési Iván, az MKSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a megújuló MKSZ lépéseinek öt alapelvet kell szem előtt tartaniuk: a gazdasági stabilitást, az átláthatóságot, a hatékonyságot, a színvonalas szakmai munkát és az eredményességet. Emellett szót ejtett a kedvező jogszabályi környezetről is. "A társasági adóból várható bevételek megváltoztathatják a mi sorsunkat is, ahhoz azonban, hogy kedvező elbírálásban legyen részünk, és valóban megkezdődhessen a pénzek lehívása, átlátható, megújuló szövetségre van szükség. A legszélesebb nyilvánosság előtt, titkok és háttéralkuk nélkül kell dolgoznunk" - idézte a júniusban megválasztott elnököt a szövetség internetes oldala.

Az új alapszabály értelmében az eddigi 12 helyett 8 fős lett az elnökség, létrejöttek a régióigazgatóságok és januártól átalakul a szövetség bizottsági struktúrája is.

A küldöttgyűlés az MKSZ tiszteletbeli elnökévé választotta a korábbi főtitkár, elnök, majd június óta alelnök Sinka Lászlót, és tiszteletbeli elnökségi taggá Vanyus Attila eddigi alelnököt.

A küldöttek egyhangúlag választották meg a lemondott alelnökök és elnökségi tagok helyére lépő új vezetőséget, amelynek mandátuma 2015 júniusáig szól. A két új alelnök Fasimon Sándor, a MOL kutatás-termelés divíziójának ügyvezető igazgatója, valamint Hadházy Sándor országgyűlési képviselő.

A küldöttgyűlés az elnökség tagjává választotta Bienerth Gusztávot, Bódy Dezsőt, Borsos Attilát, Kelecsényi Ernőt és Mátrai Gábort.