Eb-aranyat nyertek a 9 éves kézilabdások

2012.01.16. 10:04

Belgrádban rendezték a fiú kézilabda U9-es korosztály Európa-bajnokságát, ahol a veszprémi Éles Kézilabda Iskola Sportegyesület csapata képviselte Magyarországot.

u9

A fiatalok – a felnőtt válogatotthoz hasonlóan – Spanyolországgal, Oroszországgal és Franciaországgal kerültek egy Eb-csoportba. A nyitómeccs volt a legszorosabb, a spanyolokat négy góllal, 17-13-ra verték a magyarok. A folytatás diadalmenetet hozott, a csapat az oroszokat 14-9-re, a franciákat 20-2-re verte, így megnyerte csoportját.

A negyeddöntőben Izlandon kellett túljutni, a 13-9-es győzelem azt jelentette, hogy már csak egy lépésre volt a döntő. A norvég csapatnak egy percig sem volt esélye, a magyar válogatott átgázolt az északi csapaton, és 22-1-re nyert.

A döntőben a szerbek voltak az ellenfelek, de ők sem tudták megállítani a magyarokat, a 13-9-es győzelem Európa-bajnoki címet jelentett.

Eredmények, a csapat tagjai

Csoportmérkőzések:

Spanyolország – Magyarország 13-17

Oroszország – Magyarország 9-14

Franciaország – Magyarország 2-20

Negyeddöntő:

Izland – Magyarország 9-13

Elődöntő:

Magyarország – Norvégia 22-1

Döntő:

Szerbia – Magyarország 9-13

Az U9-es magyar csapat tagjai: Ágoston Áron, Karfner Ádám, Redling András, Szmetán Máté, Gfellner Bálint, Jung Richárd, Pápai Péter, Kisgyörgy Ákos, Szabó Domán, Fazekas Gergő, Kalocsai Péter, Koszorús Simon

Edzők: Éles József és Tombor Csaba