Még 1500 magyar lesz a kézimeccseken

2012.01.22. 11:16

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint csaknem teljesen elkeltek az Izland elleni Európa-bajnoki középdöntős mérkőzésre Magyarországon árusított belépők. Budapesten, Szegeden, Veszprémben mintegy 1500 jegyet vásároltak a szurkolók a férfiválogatott vasárnapi, keddi és szerdai, újvidéki találkozóira.

Az MKSZ közleménye hangsúlyozza, hogy a kifizetett belépők átvételére vasárnap, a 16:10-kor kezdődő Izland-meccs előtt, az újvidéki Spens-csarnoknál lesz lehetőség. A jegyek kiosztását az IBUSZ sportiroda munkatársai végzik, a vásárlás helye (Budapest, Szeged vagy Veszprém) szerinti bontásban. A kifizetett jegyeket a szurkolók név alapján vehetik át. (A válogatott első csoportmeccsén, az oroszok ellenin ötezer magyar szurkoló volt Újvidéken.)

Közben a magyar válogatott jobbszélsője, az első, oroszok elleni Eb-meccsen keresztszalag-szakadást szenvedett Iváncsik Tamás csütörtöki operációja után meg is kezdte a rehabilitációt. A csapat neki ajánlotta a franciák elleni, pénteki világraszóló győzelmet.

„A körülményekhez képest jól vagyok, sőt, pénteken már a rehabilitációt, a gyógytornát is megkezdtem. A családom körében gyógyulok, és megfogadtam, hogy erősebb leszek, mint valaha. – idézte  Iváncsikot az MKSZ vasárnapi hírlevele. - Nagyon jól esett, hogy a fiúk nekem ajánlották a franciák elleni győzelmet, minden meccsüket láttam, mióta itthon vagyok, és az eredmények az én gyógyulásomat is segítik. Nagyon szurkolok!"

A magyar válogatott három ponttal kezdi meg a középdöntőt, és a II-es csoportban vasárnap 16:10-től Izlanddal, kedden 20:10-től Szlovéniával, szerdán 20:10-től Horvátországgal játszik. A középdöntő első két helyezettje jut az elődöntőbe.