Zarko Sesumot megdobták, megvakulhat

2012.01.28. 10:57

Szemsérülést szenvedett Zarko Sesum, a szerb kézilabda-válogatott játékosa a horvátok elleni Európa-bajnoki elődöntőben, amikor eltalálta egy lelátóról bedobott tárgy.

A pénteki, belgrádi mérkőzésen egyes források szerint egy dartsnyíllal dobták meg a korábban Veszprémben is megfordult kézilabdázót, a Blic című lap viszont úgy tudja, öngyújtó okozott neki sérülést. Zlatko Skrinjar, a horvát küldöttség sajtófőnöke szerint a horvát Ivano Balicot vették célba, de Sesumot találták el.

„Félő, hogy rámegy az egyik szeme - utalt a kórházba szállított Sesum sérülésére a sajtószóvivő. - Szörnyű volt a mérkőzés légköre és mindaz, amit énekeltek. Gyilkolásról, meg ilyenekről szóltak a rigmusok. Ez szomorú, még akkor is, ha számítottunk rá."

A mérkőzést a szerbek nyerték 26-22-re, ezzel bejutottak a vasárnapi döntőbe, ahol a spanyolokat 25-24-re legyőző dánokkal mérkőznek meg.

Sesumnak nem ez az első komoly fejsérülése: 2009. február 8-án hajnalban két veszprémi csapattársával, Ivan Pesiccsel és Marian Cozmával együtt megtámadták egy helyi szórakozóhelyen, Sesumot akkor arccsonttöréssel kellett megműteni. Cozmát a támadók szíven szúrták, sérüléseibe a kórházban belehalt.