Görbicz hosszabbított, díjat alapított

2012.02.01. 16:22

A 2005-ben a világ legjobb játékosának választott Görbicz Anita újabb öt évet a Győri Audi ETO-ban játszik.

A játékos 1993-ban, tízévesen kezdett kézilabdázni az ETO-ban – teljes pályafutását a csapatnál töltötte -, egyszer BL-döntőt, négyszer elődöntőt játszott, itthon pedig hat magyar bajnoki és hét Magyar Kupa-győzelmet szerzett.

„Görbicz Anita mindig is kulcsembernek számított, akinek a jelenlétét és hiányát is megérezte a csapat. Kiemelkedő tudása és irányítói posztja azonnal vezéregyéniséggé tette, emellett úgy látom, hogy a hosszú évek alatt megélt sikerek és kevésbé sikeres időszakok igazi, érett gondolkodású játékost formáltak belőle, aki méltó példaképe az utánpótlásnak” – hangoztatta Kelecsényi Ernő, a Győr elnöke.

A 28 éves Görbicz szerződéséhez kötődik, hogy az együttműködés időtartamára utánpótlás-ösztöndíjat alapított. A vállalás szerint a mindenkori utánpótlás-igazgatóval és elnökkel együtt minden szezon végén kijelölik a klub egyik utánpótláskorú játékosát, aki a következő szezonban az ösztöndíj előnyeit élvezi. Az ösztöndíj havi anyagi támogatással is jár, öt év alatt öt tehetséges játékos kapja.

„Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy olyan városban nevelkedtem, ahol aktív sportélet folyt, magas színvonalú kézilabdázással. Ahol odafigyeltek a gyerekekre, felkarolták és gondozták a tehetségeket, és az én korosztályomból ezért sokan kerültünk az élvonalba. Ez a klub mindig az otthont jelentette, rengeteget kaptam tőle az elmúlt 19 évben. Ezzel a programmal szeretnék ebből visszaadni, kifejezve az utánpótlás fontosságát, és megköszönve azoknak a gyerekeknek az elismerését, akik példaképüknek tekintenek.” – nyilatkozta az ösztöndíj alapítója.