Váratlanul lemondott a kézisek főtitkára

2012.02.23. 13:50

"Tizennégy hónapot töltöttem az MKSZ-ben, az elmúlt időszak fontos és nehéz volt a szövetség számára" - mondta el Nemcsik Balázs, aki február 22-én nyújtotta be lemondását.

"Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy az új vezetőség azzal folytassa a munkát, akivel elképzeli. Nyugodt lelkiismerettel távozom, mert az elmúlt bő egy év alatt valamennyi fontos feladatunkat sikerült elvégeznünk, jelenleg pedig olyan ügyvezető dolgozik a szövetségnél, akivel a napi munka folytonossága továbbra is biztosított" - mondta a korábban az európai szövetségnél ténykedő Nemcsik.

Magyarázatként: az új elnökség tavaly októberben kezdte el munkáját, pár hete Lukács Zsuzsát a sportminisztériumtól hozta át az MKSZ igazgatónak.

"Kicsit váratlanul ért a főtitkár úr lemondása, amelyet sajnálattal, de tudomásul vettem" - kommentálta a történteket Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

"Nemcsik Balázs nagyszerű munkát végzett a Magyar Kézilabda Szövetségben, a 2011-es átmeneti évben rendkívül sokat segített a szövetségnek és a magyar kézilabdázásnak a sportág konszolidálása szempontjából. Mivel a magyar kézilabdázásra a közeljövőben rengeteg fontos feladat vár, gondoljunk csak a női válogatott Európa-bajnoki selejtezőire, illetve a férfiak göteborgi olimpiai kvalifikációs tornájára, ezért erről az ügyről a továbbiakban nem szeretnénk nyilatkozni, és arra kérem a médiumokat, hogy kérésünket tartsák tiszteletben."