Győri a világ legjobb kézilabdázónője

2012.03.01. 12:27

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) által meghirdetett szavazáson a nőknél a Győri Audi ETO beállósa, a norvég Heidi Löke bizonyult 2011-ben a világ legjobbjának.

A beálló májusban Bajnokok Ligája-győztes lett a Larvikkal, decemberben a norvég válogatottal világbajnok. Győrben fél év alatt közönségkedvenccé lépett elő. Egyedüli a világon, aki ballal és jobbal is ennyire gólveszélyes.

„Valóban fantasztikus évem volt, de nem csak nekem, hanem az előző klubomnak és a válogatottnak is" - mondta az MTI-nek Löke. "A győri csapat szintén remek, és komoly esélyünk van, hogy BL-t nyerjünk, ez a cél. A válogatottal pedig szeretném megnyerni az olimpiát, nekem csak ez az egy hiányzik az aranyérmek közül. Bízom benne, hogy klub- és válogatott szinten is tudok úgy játszani, mint 2011-ben."

Még két győrire lehetett szavazni: Katrine Lunde Haraldsen kapus a harmadik, míg Andrea Lekics átlövő a negyedik helyen végzett.

A férfiak között a dán Mikkel Hansen győzött 31 százalékkal. A voksoláson a szurkolók, a média és az IHF szakértőinek véleményét vették figyelembe.

A szavazás végeredménye:

1. Heidi Löke                               28%

2. Allison Pineau                        22%

3. Katrine Lunde Haraldsen       20%

4. Andrea Lekic                          18%
A férfiaknál a dán Mikkel Hansen nyert, aki januárban nyert Európa-bajnokságot.