Győriek játszanak a Veszprémben, így marad NB I.-es

2012.04.24. 20:29

A Győr utánpótlás játékosokkal biztosítja, hogy a Veszprém a következő szezonban is a női kézilabda NB I.-ben szerepeljen.

A két klub kedden közleményben jelezte: az elnökök szándéknyilatkozatot írtak alá. Ez alapján a veszprémi klub NB I-es tagságának megőrzésére és az ETO NBI B-s utánpótlás csapatának első osztályú szereplésére a győri fiatalok átigazolása a megoldás.

A Veszprém-Barabás már korábban jelezte, hogy anyagi okok miatt veszélybe került az élvonalbeli tagsága, noha a csapat jelenleg az 5-8. helyért játszik, így nem eshetne ki.

"Klubunk számára óriási jelentőségű ez az áthidaló megoldás, amellyel megőrizhetjük 2009-ben megszerzett első osztályú kvótánkat. A fiatal győri csapat megérett az NB I.-es szereplésre, így a jövő szezontól méltó módon tudja képviselni a Veszprém Barabás KC jelenlegi státuszát az első osztályban" - jelentette ki Barabás Árpád, a veszprémi klub elnöke.

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke jelezte: klubjában a legfontosabb célok között szerepel, hogy a magyar utánpótlás válogatottak gerincét adó NB I. B-s csapatuknak biztosítsák a fejlődésükhöz szükséges első osztályú megmérettetést.

"Úgy gondolom, hogy ezzel az együttműködéssel a veszprémi és a győri klub a hazai női kézilabda jövője szempontjából is előremutató döntést hozott" - emelte ki.

A két klub várhatóan május közepén ismerteti az együttműködés részleteit, és ekkor kerül sor a végleges szerződés aláírására.