Románia rendezné a női kézi Eb-t a hollandok helyett

2012.06.05. 14:48

Románia pályázik a december 4. és 16. között sorra kerülő női kézilabda Európa-bajnokság rendezésére - jelentette be kedden Cristian Gatu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke.

Az EHF hétfőn közleményben számolt be arról, hogy a hollandok nem vállalták a házigazda szerepét, és hétfőn visszaléptek a rendezéstől.

Gatu elmondta, hogy kedden elküldte az EHF-nek a szándéklevelet, amelyben kifejtette, hogy képesek megrendezni az idei női Eb-t.

Rámutatott: összesen négy helyszínt ajánlott: Bukarest mellett a dél-romániai Craiovát és a kelet-romániai Piatra Neamtot, ahol ötezer férőhelyes sportcsarnokok vannak. Negyedik helyszínként Kolozsvárt jelölte meg, ahol folyamatban van egy 7500 férőhelyes sportcsarnok építése. Ennek munkálatai elakadtak, de Gatu reményét fejezte ki, hogy a felmerült problémák rendeződnek, ha Románia megkapja a rendezés jogát.

A 16 csapatos tornára többek között Magyarország és Románia válogatottja is kijutott. A sorsolást szerdán tartották volna Rotterdamban, de elhalasztották a hétfői bejelentés nyomán.

Frissítés:

Az EHF kedd este honlapján számolt be arról, hogy Horvátország, Dánia, Macedónia, Izland, Norvégia, Lengyelország, Oroszország, Szerbia, Szlovákia és Svédország is elküldte szándéknyilatkozatát. Michael Wiederer főtitkár hangsúlyozta, hogy ez a lista még tovább bővülhet, mert több más országban is fontolgatják a pályázást, ugyanakkor jelezte, hogy reményeik szerint két héten belül meglesz az új házigazda.