BL-sorsolás: a címvédőt is kapta a Veszprém

2012.07.06. 13:09
A magyar bajnok MKB Veszprém többek között a címvédő német Kiellel, a Pick Szeged a Barcelonával került egy csoportba a férfi kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

Az európai szövetség sorsolásán a legutóbbi kiírásban nyolcaddöntőig jutott veszprémiek a Kiel mellett az idén a németekkel döntőző spanyol Atlético Madridot, a svéd Sävehofot, a szlovén Celjét és a 3-as selejtezőcsoport győztesét kapták ellenfélül a B csoportban. A hatodik résztvevő a román Constanta, a szlovák Tatran Presov, az izraeli Maccabi Srugo Rishon Lezion és az olasz SSV Loacker Bozen közül kerül majd ki.

A szegediek a D jelű hatosba kerültek, a Barcelona mellett a horvát Croatia Zagreb, a svájci Schaffhausen, a német Füchse Berlin, valamint a török Besiktas és a fehérorosz Dinamo Minszk selejtezős párharcának győztese lesz ellenfelük.

A főtábla küzdelmei szeptember 26-án kezdődnek és február 24-én zárulnak le. A csoportokból az első négy-négy helyezett jut be a nyolcaddöntőbe.

A főtábla csoportbeosztása

A csoport:
Montpellier (francia), Csehovszki Medvegyi (orosz), SG Flensburg-Handewitt (német), Ademar Leon (spanyol), 1. selejtező csoport győztese, szabadkártyás csoport győztese
B csoport:
MKB VESZPRÉM, THW Kiel (német), Atlético Madrid (spanyol), Sävehof (svéd), Celje (szlovén), a 3-as selejtezőcsoport győztese
C csoport:
AG Kobenhavn (dán), Gorenje Velenje (szlovén), Kielce (lengyel), Chambery (francia), St. Petersburg HC (orosz), a 2-es selejtező csoport győztese
D csoport:
PICK SZEGED, FC Barcelona (spanyol), Croatia Zagreb (horvát), Schaffhausen (svájci), Füchse Berlin (német), Besiktas (török)/Dinamo Minszk (fehérorosz)

A nőknél a legutóbb ezüstérmes Győri Audi ETO KC a szlovén Krim Ljubljana, illetve a horvát HC Podravka együttesével, valamint egy selejtezőből érkezővel találkozik a főtáblán. A negyedik a 3. számú selejtezőcsoportból kerül ki, itt a román Cluj, az orosz Rosztov-Don, a szerb Zajecar és a török Muratpasa harcol a továbbjutásért.

„Mindkét ellenfelünket, a Ljubljanát és a Podravkát is jól ismerjük. Biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzések lesznek sor az első csoportkörben is. Az, hogy mennyire számít jó csoportnak a B jelű, majd akkor dől el, ha megtudjuk, ki kvalifikálja magát a selejtezőből" - mondta a klub honlapján Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke, aki a helyszínen tekintette meg a sorsolást.

A másik magyar csapat, a Kupagyőztesek Európa Kupája legutóbbi két kiírását megnyerő FTC már kedden megkapta selejtezős ellenfelét, a szlovák Iuventa Michalovcét. Pénteken az is kiderült, hogy ha Elek Gábor csapata megnyeri a párharcot, a főtáblán a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgográd, illetve a svéd Sävehof lesznek az ellenfelei a C csoportban.

„A Győr csoportját ugye alapból nem kaphattuk, az A csoport pedig sokkal rosszabb lett volna. - idézte a handball.hu Elek Gábort. - A három lehetséges csoportból szakmailag a középsőt kaptuk, utazás szempontjából pedig a legrosszabbat. Összességében úgy gondolom, hogy a Iuventán magabiztosan tovább kell lépnünk. Ha be tudunk jutni - márpedig be kell jutnunk - a főtáblára, akkor jó esélyünk lehet a továbbjutásra, de nyilván a pillanatnyi forma, a sérülések számítani fognak. Nem rosszak a kilátásaink, de elsőbálozók vagyunk. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek."

A főtábla küzdelmei október 13-án kezdődnek. A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, ahol a nyolc együttest két négyes csoportba sorsolják. A csoportgyőztesek, illetve a második helyezettek jutnak az elődöntőbe. A döntő első összecsapását május 4-én vagy 5-én, a visszavágót 11-én vagy 12-én rendezik.

A főtábla csoportjai

A csoport:
Oltchim Valcea (román)
Randers (dán)
Hypo NÖ (osztrák)
a 2. selejtezőcsoport győztese
B csoport:
GYŐRI AUDI ETO KC
Krim Ljubljana (szlovén)
Podravka Vegeta (horvát)
a 3. selejtezőcsoport győztese
C csoport:
Larvik (norvég)
Dinamo Volgográd (orosz)
Sävehof (svéd)
a 4. selejtezőcsoport győztese
D csoport:
Buducnost (montenegrói)
Thüringer HC (német)
szabadkártyás mérkőzés győztese
az 1. selejtezőcsoport győztese