Görbicz örömjátékkal startolna a BL-ben

2012.10.13. 12:23
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában mindkét magyar csapatra nehéz ellenfél vár. A csoportkörben a Pick Szeged a tavalyi negyedik Füchse Berlinnel játszik, az MKB Veszprém az előző szezon döntősével, az Atlético Madriddal meccsel. A női BL szombaton rajtol, a Győr és az FTC is verhető ellenféllel kezd.

Az MKB Veszprém két csoportmeccsen van már túl, mindkettőt simán hozta az új, spanyolos stílusú kézilabdára váltó csapat. A szlovén Celjét és a román Constantát is tíz góllal verte, 32-22-re illetve 37-27-re győzött. A hatos csoportból négy csapat jut majd tovább a 16 közé, ez az eddigi meccsek alapján nem okozhat majd nehézséget a Veszprémnek. Az Atléticóval tavaly is egy csoportba kerültek, és a visszavágón, drámai meccsen, egygólós győzelemmel élte túl a csoportkört a Veszprém.

Most is nagy küzdelem lehet, bár tavaly 37-28-ra győzött otthon Madrid, és eddig mindig, ötből ötször kikapott idegenben a Veszprém az Atléticótól illetve eldőjétől, a Ciudadtól. De a spanyol csapattól több meghatározó játékos távozott, a Veszprém Nagy Lászlóval erősödött, és így szorosabb lehet a mérkőzés, és a Mocsai Lajost váltó Antonio Carlos Ortega edző is jól felkészült a spanyol kézilabdából.   Az Atlético a most csoportelső Kieltől öt góllal kapott ki. A Veszprém jövő héten meccsel a németekkel, valószínűleg ebből a hármasból kerülhet ki a csoportelső.

A Szeged múlt szombaton az utolsó pillanatban szerzett góllal nyert a svájci Schaffhausen ellen, a német bajnoki listavezető Füchse Berlin viszont súlyos vereséget szenvedett Barcelonában, így  a hazai pálya ellenére a Picktől bravúr lenne a pontszerzés.

A férfi EHF-kupában a Balatonfüred és a Tatabánya-Grundfos is kellemetlen ellenfelet kapott a 32 közé jutásért. Előbbi a szerb Vojvodinával, utóbbi a norvég Elverummal találkozik, egyik párharc sem lefutott.

Sima győzelemmel rajtolhat a Győr

Hétvégén megkezdődik a női BL is. Az előző szezon döntősének, a Győri Audi ETO KC-nak kötelező a győzelem a Koprivnica ellen szombaton. A horvát csapat az elmúlt három évben még a csoportkört sem élte túl, így ezért is lenne meglepő, ha meg tudná állítani a Győrt, ami új edzővel, Ambros Martínnal és játékosokkal indul a sorozatban. Görbicz Anita csapatkapitány magabiztosan várja az első mérkőzést. „Úgy érzem, készek vagyunk az indulásra, és bár nem vagyunk bombaformában, Ambros Martín tervei szerint nem is most kell ott tartanunk. Csapatkapitányként mindent megteszek annak érdekében, hogy társaimat lelkesítsem, hogy igazi örömjátékot tudjunk játszani igazi csapatként" - nyilatkozta a handball.hu -nak.

A KEK-győztes FTC-Rail Cargo Hungariának nehezebb mérkőzésre kell számítania az orosz Dinamo Volgograddal, de a tavalyi eredmények mellette szólnak. A két csapat a legutóbbi KEK-elődöntőben is játszott, a ferencvárosiak  Dabason 34-26-ra nyertek, majd a visszavágón úgy kaptak ki 38-35-re, hogy a félidőben még vezettek, és a végén az első sor már pihent.

A magyar csapatok hétvégi programja

Női BL, B csoport, 1. forduló:
Győri Audi ETO KC-Koprivnica (horvát) 17:15 ó

Férfi EHF Kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Vojvodina (szerb)-Balatonfüred 18 ó
Tatabánya-Grundfos - Elverum (norvég) 18 ó

vasárnap:

Férfi BL, 3. forduló:

D csoport:
Pick Szeged-Füchse Berlin (német) 16 ó

B csoport:
Atlético Madrid (spanyol) - MKB Veszprém 18 ó

Női BL, C csoport. 1. forduló:
Dinamo Volgograd (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 14 ó
Női EHF Kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó:
ÉTV-Érd - Gorodnyicsanka (fehérorosz), Budaörs 15:30 ó