Görbicz hajszálpontos volt a saját kapujától

2012.11.08. 10:36

Két hét alatt második különleges gólját dobta a győri kézisek irányítója, Görbicz Anita. A BSE-nek is távolról lőtt a léc alá, a Ferencvárosnak még messzebbről.

Egy belemenés után saját kapujától kilenc méterre vállalkozott lövésre, és tökéletesen célzott, ismét a kapufa alá dobta a labdát. A helyzetfelismerés és a végrehajtás is abszolút gólt érdemlő.

Mindkét magyar csapat már továbbjutott, és négy meccs után hibátlan a Bajnokok Ligájában, a Fradi azonban a bajnoki rangadón csak 40 percig bírta az ETO iramát, utána egyre nagyobb lett a különbség. Végül 37-28-ra nyert a hazai csapat - a félidőben 19-14 volt -, ezzel a bajnokságban is hibátlan, és természetesen vezet.

Görbicz a meccsen hét gólig jutott, egy hetest is értékesített. A Győr legeredményesebb játékosa mégsem ő volt, hanem a világ- és olimpiai bajnok norvég beálló, Heidi Löke, aki kilenc gólt lőtt.

A fradis Tomori Zsuzsa azonban még rajta is túltett 14 góljával – a másik átlövő, Zácsik Szandra nem játszhatott sérülése miatt -, ebből öt volt büntetőből.