Nézzük, mivel vertük szét a lengyeleket

2013.01.22. 13:46

A magyar férfi kézilabda-válogatott az első félidőben tíz alatt tartotta a Bundesligában edződött átlövőkkel felálló lengyeleket, összesen pedig húsz gólt sem tudtak lőni Bieleckiék, ami náluk mélypont. A 27-19-es győzelem után érdemes megnézni a lőlapot.

A magyar válogatott 19-szer próbált meg laposan gólt szerezni, és ebből tizenhatszor sikerrel járt. Vagyis Slawomir Szmal mindössze három labdát fogott meg.

Mikler Roland kapujára tizenhét lábhoz tartó labda érkezett, és ezekből hetet hárított. Kapujának felső sarkába ötször próbálták meg bedobni a labdát, ebből hármat ütött ki vagy fogott meg. Lengyel oldalon hétből kettő az arány.

A két kapus közti különbség (38-25 százalék) ezekből adódik. A magyar csapat jól feltérképezte, hol sebezhető Szmal, és ki is használta. Szathmári János kapusedző vezetésével ugyanakkor jól mérték fel a magyarok, hová érkezhetnek a lengyelek labdái. Mocsai Lajos kapitány külön köszönetet is mondott a volt válogatott kapusnak áldozatos munkájáért.

Megdöbbentő adat, kilenc méterről a magyar átlövésekből minden negyedik maradt csak ki, míg a lengyelek minden harmadikat tudták bedobni.

Lényegében innen jött a különbség, mert egyik kapus sem fogott a szélről vagy hat méterről labdát. Iváncsik egyszer hibázott, akkor a kapufát tesztelte.

Ugyancsak érdekes adat, hogy gyors lerohanást egyszer vittek végig a lengyelek - a mieink kilencszer -, kétszer pedig nem találtak kaput hetesből.