A szegedi extázis BL-nyolcaddöntőt érhet

2013.02.16. 18:53

Az utolsó szalmaszálba kellett belekapaszkodnia a Szegednek a nyolcaddöntőbe jutás szempontjából, ennek megfelelően nagy lendülettel - és ami még fontosabb, nagyon jól - kezdett a szombati mérkőzésen. A fehéroroszok az első góljukat csak a 10. percben szerezték, de azután is gond volt a támadójátékukkal, de Mikler is szenzációsan védett, így aztán a vendégek edzője 6-2-nél időt kért.

A Szeged továbbra is extázisban játszott, kettős emberhátrányban nem kapott gólt, a 20. percben pedig már 9-3-ra vezetett. A Dinamo újból időt kért, de ez sem segített. Az első gól, amelyet a minszkiektől nem Szevaljevics lőtt, a 27. percben esett. Mindent elárul a Szegedről, hogy az első félidőben csupán öt gólt kaptak. Ehhez Mikler 64 százalékos védési hatékonysággal járult hozzá.

A második félidőben rendezettebbé vált a Minszk játéka, ez arra volt elegendő, hogy innentől felváltva estek a találatok. A hazaiak egymás után három gólját Ancsin szerezte, majd Larholm sikeres megmozdulásai következtek.

Ahogy egy kicsit fellazult a hazai védelem, Skaliczki László vezetőedző időt kért (43. p: 19-13). Sulc kiállítása is jelezte, hogy kisebb hullámvölgybe kerültek a szegediek, ám Mikler lélektanilag fontos pillanatban büntetőt védett, majd Ancsin megint villant.

Egyre feszültebb lett a hangulat, a bírók kiállításokkal próbálták megfékezni az indulatokat. Az emberelőnyökből jobban jött ki a Minszk, és az 55. percben felzárkózott 23-21-re. Sulc gólja jókor esett, Lasica pedig eldöntötte a két pont sorsát.

A Szegeddel bő egy hét alatt nagyot fordult a világ: az előző fordulóban gyenge játékkal kikapott a rivális Schaffhausen otthonában, most pedig - ha a svájciak nem nyernek majd Zágrábban - a csoportkör zárásaként még egy berlini vereség is elég a továbbjutáshoz.

D csoport:

Pick Szeged-Dinamo Minszk (fehérorosz) 26-21 (12-5)

a hazai csapat góldobói: Ancsin 7, Larholm 5/3, Zubai 3, Sulc 3, Buday 3/1, Vadkerti 2, Pribanics 2, Lasica 1

További eredmény:

Barcelona (spanyol)-Croatia Zagreb (horvát) 35-25 (19-10)
Csütörtökön játszották:
Schaffhausen (svájci)-Füchse Berlin (német) 35-40
Az állás: 1. Barcelona 16 pont, 2. Berlin 14, 3. Minszk 11, 4. Szeged 6, 5. Schaffhausen 4, 6. Zagreb 3