Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

A horvátok simán verték a Mocsai-csapatot

2013.04.06. 20:45

A veszprémi bravúros kétgólos győzelem után a magyar kézilabdaválogatott simán kikapott Horvátországtól. A vereséggel kalkulált Mocsai Lajos szövetségi kapitány is, de mivel különösebb tétje nem volt a meccsnek, lehetősége volt új játékosokat is kipróbálni. Zdolik élt is a lehetőséggel hat kísérletből hatszor talál a horvát kapuba.

A magyar csapat versenyképességét az is csökkentette, hogy Nagy László sérülés miatt nem vállalta a játékot. Ilyen rosszul kezdeni azonban nélküle sem szabadott volna. Az első magyar gólig a 9. percig várni kellett, ezt Mocsai Tamás lőtte 5-0-s horvát vezetésnél. Ezután csökkent a különbség (6-3), de a második tíz perc végére megint megléptek a horvátok (10-4), köszönhetően elsősorban leindításból lőtt góljaiknak, melyeket a magyarok előkészítetlen és rosszul befejezett támadásai után, rendezetlen védelemmel szemben szereztek. Csakhamar hétgólosra nőtt a különbség (11-4), amikor Ancsin átlövésből eredményes volt. A 23. percre ötgólosra csökkent a horvát előny (13-8), így egy jó hajrával akár szorossá is lehetett volna tenni a mérkőzést. Ehhez képest megint a hazaiak percei következtek, így hamarosan újra hét találat volt a magyarok hátránya (15-8), amelyből a szünetig egyet tudtak faragni.

A horvátok felállt védelem ellen nem játszottak különösebben hatékonyan, de a sok leindítással szinte végig kedvező helyzetben járathatták a labdát az első félidőben, és nem változott a helyzet a második játékrész elején sem. Ismét horvát gólok következtek, és csak a harmadik után, 18-9-nél lőtt Alilovic kapujába beállóból Zubai.

Aztán megtorpantak a horvátok, újabb három magyar gól jött (18-13), erre időt kért Slavko Goluza, a hazaiak szövetségi kapitánya. Ennek ellenére tovább fogyott a hazaiak előnye, a 44. percben Mocsai lövése nyomán már csak négytalálatnyi volt (20-16). Aztán megint a horvátok szereztek könnyű gólokat, de a magyarok továbbra sem adták meg magukat, és ismét visszazárkóztak.

Az újonc Zdolik Bence nagyszerűen mutatkozott be, a hajrában gyakorlatilag nem tudott hibázni a balátlövő: hat lövésből hat gólt szerzett, ezzel ő lett a magyar csapat legeredményesebb játékosa.

Eb-selejtező, 4. forduló:
Horvátország-Magyarország 30-26 (15-9)
gól: Horvat 8, Duvnjak 7, Vori 4, Nincevic 4, Lackovic 2, Buntic 2, Kopljar 1, Matulic 1, Vukovic 1, illetve Zdolik 6, Mocsai 3, Császár 3, Harsányi 2, Törő 2, Ilyés 2, Zubai 2, Szöllősi 1, Lele 1, Vadkerti 1, Schuch 1, Szalafai 1, Ancsin 1

Az állás: 1. Horvátország 6 pont/4 mérkőzés, 2. Magyarország 6/4, 3. Lettország 2/3, 4. Szlovákia 0/3 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!