33-23: a Veszprém kiütötte a Szegedet

2013.05.18. 14:29 Módosítva: 2013.05.18. 14:29
A címvédő MKB tíz góllal nyert a vendég Pick ellen a férfi kézilabda NB I. döntőjének első meccsén. Az első félidőben fej fej mellett haladt a két csapat, a második félidő elején ellépett a házigazda, és végül könnyedén győzött. A két győztes meccsig tartó döntő kedden folytatódik Szegeden.

A meccsen eleinte a kapus Alilovicot nélkülöző veszprémiek minden góljára volt válasz, majd Fazekas védéseivel és Terzic találataival negyedóra elteltével 8-5 lett az állás. Ekkor időt kértek a csapatkapitány Vadkerti Attila nélkül felálló szegediek, ezután megkezdték a felzárkózást. A címvédő nem támadott elég hatékonyan, a vendégeknek a 29. percben sikerült egyenlíteniük. A szünetre azonban a Veszprém mehetett egygólos előnnyel, Nagy László bombázott a kapuba.

A második félidő elején 17-16-nál egy kimaradt szegedi ziccer elég volt a Veszprémnek, hogy lendületbe jöjjön, és pillanatok alatt időkérésre kényszerült a Pick. Ez már nem volt elég a hazai lendület megtörésére: fokozatosan nőtt az MKB előnye, a 47. percben már 29-19 volt az állás. A meccs ekkorra eldőlt, a hajrában a cserék játszottak mindkét csapatban.

A Veszprém-Szeged-döntőkben hatodszor fordult elő, hogy a házigazda kétszámjegyű különbséggel nyert.

A második összecsapás kedden lesz 19 órakor, Szegeden. Ha kell, a harmadikat május 26-án Veszprémben rendezik, 12.45-kor.

Döntő, 1. mérkőzés

MKB Veszprém-Pick Szeged 33-23 (16-15)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Veszprém javára.