Ezüstérmesek lettek a magyar strandkézisek

2013.08.05. 08:55 Módosítva: 2013.08.05. 08:55

A nem olimpiai sportágak kolumbiai Caliban megrendezett világjátékán a magyar strandkézi-válogatott ezüstérmet szerzett.

A női strandkézilabda-válogatott Európa-bajnokként érkezett, de az első csoportmeccsen kikapott Brazíliától, onnantól viszont minden mérkőzést megnyert a fináléig, amit szintén Brazília ellen játszott. A mindent eldöntő meccset a táncversenyekről jól ismert bikaviadal-arénában rendezték meg 35 fokban, nagy páratartalomban.

Brazília szétlövésben szerezte meg az aranyat. Gróz János szövetségi kapitány szerint jobb volt az ellenfél. „A braziloknál kiemelt sportágnak számít a strandkézilabda. Ezek a játékosok napi kettőt edzenek és fizetést kapnak. Nálunk mindenki iskola, munka mellett kézilabdázik. Úgy gondolom, hogy ez a csapat erőn felül teljesített” – mondta Gróz.

A válogatott tagjai: Fekete Bozsana, Gróz Kitti, Győri Ágnes, Hajdú Ágnes, Kókai Ágnes, Kretz Fruzsina, Tóth Emese Szilvia, Zsigmond Adrienn. A válogatott és a magyar delegáció kedden 22 óra 40-kor érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre.

A magyar küldöttség soha nem látott eredményességgel szerepelt, összesen hat aranyat és négy ezüstöt nyertek.

A folytatás 2017-ben, a lengyelországi Wroczlawban.