A Győr egy laza félidővel is nyert a BL-ben

2013.11.10. 22:33
A Győri Audi ETO KC továbbra is veretlen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, vasárnapi csoportmeccsén 28-27-re nyert a Hypo Niederösterreich ellen.

A Győr már korábban megnyerte csoportját és a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé is bejutott, de presztízskérdés volt a győzelem. Még úgyis, hogy két kulcsembere Amorim és Löke nem játszott az osztrákok ellen.

A meccs jól indult, 4-1-re elhúztak Görbiczék, de a Hypo-edzője az időkérésnél még felrázta csapatát, ami 7-7-ig tartotta a győrieket, de utána egyértelművé vált utóbbiak fölénye, 11-7-re elhúztak. A végül hétgólos Hornyáknak és a kilencgólos Bulatovicsnak szinte minden bejött és Ambros Martín többféle csapatformációt is kipróbálhatott. A félidőben három góllal, 14-11-re vezetett csapata.

A szünet után is jól játszott, és növelte a különbséget a magyar csapat (35. perc: 12-17). A hoszú hajrát indító hazaiak ellen azonban tehetetlen volt a hullámvölgybe kerülő ETO, amelynek a szerencsére is szüksége volt, hogy egy gólt megőrizzen az előnyéből (27-28).