no

Budapesten lesz a női kézi BL Final Fourja

2013.11.21. 16:50

Az Európai Kézilabda Szövetség döntése értelmében Budapesten rendezik a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét május 3-4. között, a Papp László Budapest Sportarénában, miután az európai szövetség a Magyar Kézilabda Szövetség és a Hungarofest Kft. közös pályázatát hirdette ki győztesnek Ljubljana ellenében.

A négyes döntőnek magyar résztvevője is lehet, a tavaly is döntőt játszó Győri Audi ETO KC a BL egyik legnagyobb favoritja, eddig százszázalékos is a kiírásban.

„Budapest pályázata lenyűgöző volt, és biztosak vagyunk benne, hogy az esemény nagyon sikeres lesz. A kézilabda nagyon népszerű Magyarországon, és a Final Four egész Európából vonzza majd a rajongókat. Fantasztikus hangulatra számítunk Budapesten!" – nyilatkozta Jean Brihault, az EHF elnöke.

A Final Fourra összesen négyen pályáztak ebből hárman Magyarországról. A nyertes mellett a SportConcept menedzseriroda, és a Nexus Communication nevű cég pályázott.

"A legjobb nyolc között rendkívül erős ellenfelekkel (Podgorica, Larvik, Ljubljana) szemben kell kiharcolnunk a legjobb négy közé kerülést, de fantasztikus volna, ha magyar csapatként Budapesten léphetnénk pályára a Bajnokok Ligája végküzdelmeiben. Az esemény remek alkalom arra, hogy jelezzük: az európai női klubkézilabdázás központja Magyarország. Talán kicsit korai beszélni róla, de ha sikeres lesz a rendezés, akár tovább is léphetünk, és a férfi Bajnokok Ligája mintájára Budapest lehetne a női final four helyszíne éveken keresztül" - mondta a Győr elnöke, Kelecsényi Ernő.