no

Hajdu: Jól mentek a csajok

2013.12.13. 19:22

A magyar női kézilabda-válogatott egy góllal (27-26) kapott ki a németektől az utolsó világbajnoki csoportmeccsén.

A magyar kapitány, Hajdu János így értékelt. „Remek meccset vívtunk, érdekeset, izgalmasat, nagy tempóban és sok-sok tanulsággal. Jól mentek a csajok. Ha a csehek elleni győzelem után azt mondtam, hogy a győzelmünk vereséggel ért fel, akkor most mindenképp azt kell mondanom, ez a németek elleni vereség felért egy győzelemmel. Az a meccs jön most már, amiért itt vagyunk, hiszen a nyolc közé szeretnénk kerülni. Ez a meccs nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. Soós Viktóriával felgyorsult a játékunk, aminek köszönhetően Görbicz is eredményesebb tudott lenni.”

Kiemelte, hogy sajnálja az Újvidékre érkező magyar szurkolókat, hogy nem tudták döntetlenre menteni a meccset, a románoktól pedig kikaptak.

„Sok ziccert hibáztunk - lerohanásból, beálló -, ami megengedhetetlen, mert ilyen tiszta helyzetekben nem lehet tévedni, de nagy szerencsére ez egy javítható része a játéknak. Nincs más dolgunk, mint ezeket a hibákat kijavítani, Zácsik Szandrát és Tomori Zsuzsit pedig még jobb állapotba hozni. Jövünk felfelé a lejtőn, az egyenes kiesésben pedig még jobbak lehetünk.”

Elmondta még azt is, hogy a 13 gólos Müllerre nagyon készültek, szerették volna még jobban kivenni a játékból, de nem sikerült, csak annyit értek el, hogy sok hibára késztették a sok gólja mellett.

"A két francia játékvezető nagyon jól felkészült, ők vezették nekünk a tavalyi győztes németek elleni meccset" - így összegezte a bírókról alkotott véleményét. Soós és Szucsánszki góljába is belefújt valamelyik Bonaventura fontos helyzetnél a hajrában, és az első félidőben is előfordult ugyanez Görbicz lövésekor valamint Kovacsicz góljánál, amivel 15-10 lehetett volna.