Rutenkáék ellen javított a férfi kéziválogatott

2014.01.04. 14:57

Győzelemmel folytatta magyar férfi kézilabda-válogatott a gyöngyösi Provident-kupát, három góllal győzték le Fehéroroszországot.

Az első öt percben a fehéroroszok játszottak jobban, Mocsai Lajos csapata azonban utána átvette a vezetést és az irányítást is. A védekezés sokkal jobb volt, mint a Csehország elleni, pénteki, vesztes mérkőzésen, ami az eredményen is meglátszott, mint ahogy a jobb helyzetkihasználás is.

Fehéroroszország 3-2-ig tudta tartani a vezetést, utána még 4-4-nél feljöttek döntetlenre, a magyar válogatott azonban fokozatosan leszakította őket.

Az első félidő végén 17-11-re vezetett a magyar csapat, amiből a szünet után nem sokkal nyolcgólos előny lett 21-13-nál, a fehéroroszoknak mégis sikerült visszaküzdeniük magukat 25-23-ra.

Az utolsó tíz percben azonban a sok gól ellenére nem változott érdemben a különbség, így a végén 31-28-ra Mocsai Lajos csapata nyert.

Mocsai Lajos, szövetségi kapitány: „Ez egy felkészülési torna, ezt látni kell. Természetesen fontos a jó eredmény, de bizonyos dolgokat mindenképppen gyakorolnunk kell még akkor is, ha ez a teljesítmény rovására megy. Szerencsére az előző napohoz képest ma előrébb tudtunk lépni. Három-négy játékosunk lassan visszaépül a csapatba. A játékban nagyobb stabilitást tudtunk teremteni, védekezésben jobb volt a játékosok közötti kommunikáció és ennek meg is lett az eredménye."

Eredmény, 2. forduló:

Magyarország-Fehéroroszország 31-28 (17-11)

A játéknap másik mérkőzésén: Csehország–Lengyelország 23–31

A pénteki eredmények

Csehország-Magyarország 29-28 (15-13)

Fehéroroszország-Lengyelország 29-28 (13-16)

A vasárnapi program:

Fehéroroszország-Csehország 10.45

Magyarország-Lengyelország 13.00

A magyar válogatott a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal játszik majd egy csoportban a jövő vasárnap kezdődő Európa-bajnokságon.