Aki csak szórakozik, nem lövi be 30-ról

2014.01.16. 23:09

A Norvégia elleni 26-26-os döntetlen Magyarország továbbjutását jelentette a dániai Európa-bajnokságon.

Mocsai Lajos kapitányt így idézte az MTI az izgalmas meccs után.  

"Nagyon örülünk a továbbjutásnak, szeretettel gratulálok a norvég csapatnak, óriási meccset játszottunk. Egyenletesen kézben tartottuk az összecsapást, a taktikai feladatok egy jelentős részét jól oldottuk meg, a védelemben heroikusan küzdöttünk. Sajnos a második félidőben hiányoztak a lerohanásaink, és kerestük azt a formációt, amivel el tudjuk dönteni a mérkőzést. Volt egy zseniális Lékai Máté-teljesítmény, úgy gondolom, ő élete egyik legjobb mérkőzését játszotta a válogatottban."

A hétgólos - valamennyit akcióból lőtte - Lékai Máté így értékelt: "Nem biztos, hogy szép meccs volt, de nagyon boldogok vagyunk, ha nem is sikerült begyűjtenünk az első győzelmünket. Az egészpályás gólomnál megláttam a lehetőséget, de aki csak szórakozik, az nem lövi be."

Robert Hedin, a norvégok szövetségi kapitánya így látta: "Elképesztő mérkőzés volt, sajnos az első félidőben sok hibát elkövettünk védekezésben. A folytatásban már jobbak voltunk, sikeresek voltak a lerohanásaink. Gratulálok a magyar csapatnak."

Mikler Roland az öltözőbe menet így nyilatkozott:  "Jelen pillanatban csak az utolsó norvég gólra tudok gondolni, amit ki kell vernem a fejemből, hiszen kétévente egyszer kap ilyen gólt az ember. Nem baj, ilyen drámainak kellett lennie ahhoz, hogy még jobban tudjunk örülni a továbbjutásnak. Remélhetőleg a csapat továbbra is így fog küzdeni, ami helyenként jó játékkal párosult. Remélhetőleg mindig lesz valaki, aki átlendíti a csapatot a holtponton, úgy ahogy ma is történt".