Szlovénia jön a vb-ért a férfi kéziseknek

2014.01.26. 13:48

Kisorsolták a 2015-ös katari kézilabda-világbajnokság európai pótselejtezőit, a magyar férfi válogatott a második kalap egyik legnehezebb csapatát, Szlovéniát kapta.

A szlovénok a legutóbbi világbajnokságon a negyedik helyen végeztek, csoportjukat megnyerték, a lengyeleket, a dél-koreaiakat és szerbeket is verték. Az elődöntőben a spanyoloktól kaptak ki négy góllal, a bronzmeccsen a horvátok győzték le őket 31-26-ra. A dániai Eb-re nem jutottak ki. 

„Kaphattunk volna erősebb és gyengébb ellenfelet is a 2. kalapból. Nyilván a lengyeleket sem irigyli senki, amiért Németország ellen selejteznek, és nagy csata lehet a szerb-cseh, a bosnyák-izlandi, az osztrák-norvég és a montenegrói-fehérorosz párharc is. Ami a mieinket illeti, az első mérkőzésen hazai pályán minél nagyobb előnyt kell szereznünk a Veszprém Arénában" - idézi a szövetség honlapja Vetési Ivánt, az MKSZ elnökét. 

„Nagyon erős ellenfelet kaptuk, a világ egyik legképzettebb csapatát. Ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. Nem lesz egyszerű megtalálni a felkészülési meccsek időpontját, mert a Bajnokok Ligája négyes döntőjét május végén–június elején rendezik, és reményeink szerint a Veszprém is érdekelt lesz benne. A legfontosabb, hogy továbbra is meglegyen a magyar csapat példás egysége, és a lehető legerősebb kerettel tudjunk kiállni - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.  

A magyar válogatott hazai pályán kezd majd június 7-én vagy 8-án, a visszavágót egy héttel később rendezik. A vb 2015 januárjában lesz, a franciak, a spanolok, a horvátok és a dánok már biztos résztvevők a házigazda katariak mellett. 

Az európai vb-selejtezők párosítása:

Magyarország-Szlovénia

Románia-Svédország

Lengyelország-Németország

Görögország-Macedónia

Szerbia-Csehország

Oroszország-Litvánia

Bosznia-Hercegovina - Izland

Ausztria-Norvégia

Montenegró-Fehéroroszország