Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kibrusztolta a Győr, bejutott a BL-döntőbe

2014.03.01. 22:32
Négy forduló után eldőlt, hogy a győri női kézilabdások a BL négyes döntőjének résztvevői lehetnek május elején. A Győr idegenben nyert, és a másik meccs eredménye is kedvezően alakult. A játékban viszont még javulnia kell a csapatnak.

Mivel a montenegrói Buducsnoszt Podgorica idegenben legyőzte a norvég Larvikot, a Győr ljubljanai meccse előtt egyértelmű volt a képlet: ha a Bajnokok Ligájában címvédő magyar csapat nyer, akkor máris megvan a csoport egyik továbbjutója.

A továbbjutási sorrend persze még nem dőlt el – az első helyhez kellene legalább egy döntetlen Podgoricában a jövő héten –, de a májusi budapesti négyes döntőben már biztosan ott lesz a Győr, és ha nem születik váratlan eredmény, akkor a Buducsnoszt is.

A magyarok azt emelték ki a meccs előtt, hogy a védekezésnek kell jól működnie, ahogy a hazai 27-24-es győzelemkor is, és akkor nem maradhat el a siker. A kéthetes BL-szünetet jól kihasználták, a többségnek már meccséhsége volt, és Ambros Martín edző szerint frissebbek is lettek.

Az első félidő kilencedik percében 5-3-ra ellépett Bognár-Bódi emberhátrányos góljával a magyar csapat, ezt a kétgólos előnyt sikerült megőrizni a 16. percig, az első hullámvölgy akkor jött. A balkezes szélső nagyon pontos volt az elején.

9-7-ről ugyanis a szlovénok három gólt dobva átvették a vezetést, a lendületüket még Ambros Martín időkérése sem tudta megtörni.

10-9 után Amorim hatalmas bombája és Korsós lerohanása pontos volt, így fordított a Győr, de a szünetre a szívósan küzdő és folyamatosan zárkózó Ljubljana egyenlített. Az utolsó percben még a vezetésért is támadtak, de amatőr hibát vétettek, nem vették észre, hogy lejárt az idő, így egy időn túli hosszabbítás lett csak.

A fordulás után Bulatovic és Löke vitte a csapatot, majd a bal szélről a magyarok voltak eredményesek, előbb Kovacsics Anikó majd Korsós. (Görbicz középről, miután összerántott a védelmet, bal kézzel adott tökéletes passzt ki a szélre.)

Az előny pedig nőtt, 21-18-ra vezetett a Győr a 46. percben.

Ekkor jött egy újabb hullámvölgy, amit könyörtelenül kihasználtak a hazaiak, és a háromgólos hátrányt két perc alatt eltüntették. (21-21)

Amorim kiharcolt egy hetest, ezt Görbicz bevágta – az egész meccsen nem hibázott büntetőt –, a szélre sodródó brazil világbajnok Piedade ezt egyenlítette ki.

Löke nagyon fontos gólt lőtt, majd Amorimot terítették le, aminek kiállítás lett a vége. Ekkor először kerültünk emberelőnybe, de a Győr nem tudta ezt kihasználni: bár a labda gyönyörűen lement a szélre, de ezúttal Kovacsics nem tudta a hosszú sarokba lőni, mert Grubisic kapus résen volt. A szlovénok is hibáztak, az újabb magyar támadásból azonban lövésig sem sikerült eljutni, így az utolsó öt perc is 23-22-es magyar vezetéssel kezdődött.

Az újabb magyar gólt Löke lőtte, a Krim időt kért, mert ekkor már csak két perc volt hátra. Mivel Amorim labdát szerzett, gyorsan el is dőlt, hogy ezt a meccset a magyar bajnok már nem veszítheti el.

Bulatovics belemenése ugyan rosszkor jött, de a hazaiak is rontottak, Penezic mellélőtt. Az utolsó győri támadásnak igazából már nem is kellett sikerülnie, csak minél hosszabbnak kellett lennie. Az órát sikeresen lepörgették, a 24-22-es győzelem pedig továbbjutást ért.

A Győr idén is a sorozat egyik favoritja, de valahogy nem annyira gördülékeny a játéka eddig, amilyen tavaly volt. Igaz a május első hétvégéjén rendezendő döntő még nagyon messze van, addig a támadásokat lehet még csiszolgatni. Lunde kapus sincs ugyan kirobbanó formában, egy hetest hárított - a másikból pedig annyira tartottak tőle, hogy nem találták el a kaput -, és továbbra is tartást ad a csapatnak, és ez nyilván így is marad.

Jegyzőkönyv:

Krim Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 22-24 (14-14)
Magyar gólszerzők: Görbicz 5 (mind hetesből), Löke, Amorim, Bulatovics 4, Korsós, Orbán, Bognár-Bódi 2, Kovacsics 1.

Larvik (norvég)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17-22 (8-9)

Az állás: 1. Győr 7 pont, 2. Podgorica 6, 3. Ljubljana 2, 4. Larvik 1
Az első két helyezett jut a május 3-4-i, budapesti négyes döntőbe.